1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars’ta Seçim Sonuçları ve MHP
Kars’ta Seçim Sonuçları ve MHP

Kars’ta Seçim Sonuçları ve MHP

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Settar Kaya, seçim sonrası ciddi bir değerlendirme yaptı : “Şunlar verdi, bunlar vermedi” dedikoduların ardı arkası kesilmez, dedi.

A+A-

Bugün sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığı ile okurları ve izleyicileri ile seçim sonuçlarını değerlendiren Settar Kaya, bakın neler yazdı :

Kars’ta adettir, Seçim biter, suçlamalar başlar. “Şunlar verdi, bunlar vermedi” diye. Bu dedikoduların ardı arkası kesilmez.

Katıldığım iki Belediye seçiminde de şu sözleri çok duydum”Azeri oy vermedi, Terekeme yanlış yaptı, yerli yeterince desteklemedi, Kürtten hiç oy gelmedi”.

“Peki, aldığımız binlerce oyu kim verdi, uzaylılar mı?” sorusunun ise cevabı yoktur.

Birazcık tecrübe sahibi olmuş bir siyasetçi olarak bu değerlendirmeler benim açımdan hiç bir anlam ifade etmez. Çünkü tamamı kulaktan dolma, gerçekle ilgisi olmayan değerlendirmelerdir. Dahası, bulanık suda balık avlamaya çalışanların yaygaralarıdır.

Kafaların fazla karıştırılmasına fırsat vermeden, MHP acısından seçim sonuçlarının neyi ifade ettiğini açılığa kavuşturalım.

Kars’ta MHP’nin 2004 seçimlerinden beri oturmuş bir oyu vardır.

2004  il Genel meclisi     23.264

2007  Milletvekili            24.716

2009  İl genel meclisi     24.619

2011 Milletvekili             24.719

Yukarıdaki sonuçlar incelendiğinde MHP 2007 Milletvekili seçimlerine göre sadece 3 (üç) oy artırmıştır.

Yine 2007 Milletvekili seçimlerine göre MHP’nin oyu.;2011 de İlçe ve köylerin tamamında 1700 azalmış, Şehir merkezinde 1700 artmıştır.

Açıkça görülüyor ki, 2007’de MHP’ye oy verenler, bu seçimde de yine MHP’yi tercih etmişlerdir.

Şehir merkezindeki artış ise 2007’de DP’nin adayı İlhan AKÜZÜM’e verilen 1300 oyun bu defa MHP’ye yönelmesinden kaynaklanmaktadır.

Parti taban oyunu aynen almıştır. Her seçimde inadına MHP’ diyen “Türkiye sevdalıları”bu defada mührü şanlı üç Hilalin altına basmışlardır.

2011 seçimlerinde partinin mevcut oyunun üzerine oy konulamamıştır. Diğer partiler oylarını artırınca MHP kaybetmiştir. Durum budur.

2011 seçimleri iki sebepten dolayı MHP tabanını üzmüştür.  Birincisi Milletvekili çıkarılamaması, İkincisi ise, diğer partilerin listeleri dikkate alındığında, MHP’nin çok yüksek oy alması kaçınılmazken, bunun gerçekleşmemesi.

MHP’nin Milletvekili çıkaramamasının, Kars’ın geleceği üzerinde ne tür olumsuz sonuçlar doğuracağı zamanla görülecektir.

İkincisine gelince, MHP Seçmen sayısındaki artıştan pay alamadığı gibi, diğer parti listelerinden doğan fırsatı da değerlendirememiştir.

2007 seçimlerine göre, adaylarını yenileyen partilerden AKP oyunu 11 bin, BDP 12 bin, CHP 7 bin artırmıştır. MHP’nin ise sadece 3 (üç) oy artırması, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur.

MHP’nin başarısızlığı, Kars’ta herkesin etnik yapı temelinde oy kullanacağı yanılgısına düşmek ve bu yüzden rehavete kapılmaktan kaynaklanmıştır. Yani ihanet değil, rehavet vardır. Bu gerçeği kabul etmek yerine ”ihanete uğradık” kolaycılığına sığınmak, sorumluluktan kaçmak anlamı taşır.

Olan olmuştur. Geriye değil, ileriye bakacağız. Hemşerilerimiz arasına fitne sokmak isteyenlerde boşuna heveslenmesinler. MHP Kars’ta her kesimden oy almıştır. Seçim sonuçları MHP’nin Türkiye’de de, Kars’ta da her şeye rağmen gücünü koruduğunu göstermektedir.

Seçimlerde her ülküdaşım gibi ben de adaylarla birlikte iki ay boyunca, tüm ilçeleri, köyleri ve esnafı dolaştım. Vatandaşın MHP’ye olan sevgisi ve ilgisi devam etmektedir. MHP milletimizin umudu, Türkiye’nin yegâne teminatıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum