1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars’ta MHP'den ihraç edilen Belediye Meclis Üyeleri geri alındı
Kars’ta MHP'den ihraç edilen Belediye Meclis Üyeleri geri alındı

Kars’ta MHP'den ihraç edilen Belediye Meclis Üyeleri geri alındı

MHP Genel Merkezi tarafından ihraç edilen 5 Belediye Meclis Üyesi geri partilerine alındı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

5 Şubat 2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin talimatlarıyla mevcut bağımsız Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Bedel, Taner Ünsal, Tahsin Güngören, Hülya Çağraşan, Ferit Yenice ve Nusret Kaya’nın istifası istenmişti.

Aradan geçen 1 yıllık süre içerisinde yapılan araştırmalarda istifası istenen Belediye Meclis üyelerinden 5 kişinin MHP’yi ve belediyeyi herhangi bir sıkıntıya sokacak bir imzalarının bulunmadığından dolayı geri partiye alınmasına karar verildi.

MHP Kars İl Başkanlığında düzenlenen tören ile Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Bedel, Taner Ünsal, Tahsin Güngören, Hülya Çağıraşan, Ferit Yenice’ye yeniden rozetleri İl Başkanı Tolga Adıgüzel tarafından takıldı.

5 Şubat 2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin talimatlarıyla mevcut bağımsız Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve 6 Belediye Meclis Üyesinin istifası istendiğini anımsatan Başkan Adıgüzel, “Bir yıldır yapılan soruşturmalar, incelemeler neticesinde herhangi olumsuz bir bulgu bulunmadığı için belediye meclis üyelerimizden; Ferit Yenice, Tahsin Güngören, Hüseyin Bedel, Hülya Çağraşan ve Taner Turan Ünsal beylerin tekrar partimize geri dönmeleri hususunda, Genel Merkezimizden talimat aldık. Bugünden itibaren kendileri partimizin tekrar üyesidirler. Belediye Başkanı Sayın Murtaza Karaçanta’nın geri dönüşü ise bizzat Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçali Beyefendinin takdirlerindedir.” ifadesini kullandı.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Başkan Adıgüzel, “Malumunuz olduğu üzere 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinin arifesindeyiz 15 Aralık 2018 tarihinde Kars’ta ilk seçim startını bildiğiniz üzere MHP olarak biz verdik. Ortalama 50 gündür sahalardayız, meydanlardayız, caddelerdeyiz, sokaklardayız. Vatandaşlarımızın göstermiş oldukları ilgi alaka teveccüh son derece memnuniyet vericidir. Geçtiğimiz 50 günlük sürede çok yol kat ettik. Esnaf ziyaretlerimiz, kamu ziyaretlerimiz, ev toplantılarımız hız kesmeden devam etmektedir. Şuan Kars’ta MHP’den başka diğer siyasi partiler ve adayları pek varlık gösterememektedirler. Diğer siyasi partilere sorduğunuz zaman ‘Kars’ta MHP ile yarışıyoruz’ diyorlar hepsinin söylediği tek şey rakibimiz MHP’dir. Allah’ın izni bizlerinde gayretiyle 31 Mart 2019 akşamı çıktığımız bu sefer zaferle sonuçlanacaktır. Biz buna inanıyoruz Milliyetçi ülkücü harekete gönül verenlerinde inanmasını istiyoruz.” dedi.

Kars’ta dolaşan ittifak dedikodularına açıklık getiren Başkan Adıgüzel, “Kars’ta MHP ve AK Parti arasında bir ittifak dedikodusu dolaşıp durmaktadır. Yok efendim ‘MHP adayını geri çekecek’ yok efendim ‘AK Parti adayını geri çekecek’ gibi dedikodular dolaşmaktadır. Genel Merkezimiz ve Genel Başkan Yardımcılarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Kars’ta MHP adayını geri çekmeyecektir. Cumhur ittifakının iki partisi de adayları ile seçimi sonuna kadar götüreceklerdir. Buradan altını çizerek söylüyorum; ‘Ne Milliyetçi Hareket Partisi ne de AK Parti adayını geri çekmeyecektir.’ 1 Nisan 2019 sabahı MHP’nin adayı Sayın Çetin Nazik Gazi Kars’ımızın yeni şehrül-emini yani yeni belediye başkanı olacaktır. Siz basın mensuplarından ricamız bundan sonra asılsız asparagas haberlere itibar etmemenizdir. Cumhur ittifakı kapsamında bir birliktelik olacaksa buna bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan karar verirler.” ifadesini kullandı.

Diğer partiler ittifak yaparsa bu durum sizi nasıl etkiler? Sorusuna da Adıgüzel, “Diğer partiler ittifak yaparsa o zaman Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın alacakları ortak bir karara bizlerde saygı göstereceğiz. Neticede iki liderin kararına biz tabiyiz. Olası bir ittifak söz konusu olursa az önce yaptığımız açıklamamız yenilecek.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.