1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars'ta Ak Yolsuzluk Salgını
Karsta Ak Yolsuzluk Salgını

Kars'ta Ak Yolsuzluk Salgını

Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak’a “yolsuzluk yaptığı” gerekçesiyle savaş açan AKP’nin belediyelerinde salgın halde yolsuzluk skandalı patlıyor.

A+A-

Elazığ’da AKP’li Belediye Meclis üyelerinin kendi belediye başkanları hakkında rapor hazırlamasından sonra aynı olay Kars Belediyesi’nde yaşandı.

 

AKP’li Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un 1 yıllık icraatları hakkında Denetim Komisyonu’nun AKP’li başkanınca hazırlanıp, MHP ve CHP’li belediye meclis üyelerinin de altına imza attığı raporda onlarca usulsüzlük ve yolsuzluk iddiasına yer verildi. Rapor’un AKP Genel Merkezi’ne de gönderildiği öğrenildi.

 

Geçen yıl 29 Mart’ta yapılan mahalli seçimlerde Kars Belediye Başkanlığına seçilen AKP’li Nevzat Bozkuş, ildeki yerel basın ve ulusal basın temsilcilerine elden 500’er lira “hediye” etmesiyle gündeme gelmişti. Denetim Raporu’nda bu konuya da yer verilip, belediye kayıtlarında söz konusu ödeme belgelerinin bulunmadığı vurgulandı.

 

CHP’nin önümüzdeki günlerde açıklayacağı Kars yolsuzluğunun bilgi ve belgelerine ulaşıldı.

 

Belediye Denetim Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Ahmet Kaya tarafından hazırlanan 18 sayfalık raporun altında Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri Tahsin Güngören ve Yakup Yıldız ile CHP’li Tuncer Daşdemir’in de imzaları var.

 

AKP Genel Merkezi ve AKP Kars İl Başkanlığına gönderilen raporda, 2009 yılına ait gelir ve giderlerle, bunlara ilişkin hesap kayıtları didik didik edildi. Belediyenin yemek ihalesinden, temizlik malzemesi alımına, Belediye Başkanının şehir dışında olduğu dönemlerde koruma ve şoförüne fazla mesai ödenmesinden Kars’ın düşman işgâlinden kurtuluşunun yıldönümü münasebetiyle verilen yemeğe varana kadar her alanda usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı öne sürüldü. Bu arada belediye lojmanlarında, belediye personeli olmayan kişilerin kaldığı da tespit edildi.

 

Kars’ta da “Islak İmza” İncelemesi

Kars Belediyesi’nin hesaplarına ilişkin denetimde en dikkat çekici tespit ise “İhalelerde genellikle aynı kişilerden teklif alındığı ve birçok teklif mektubundaki yazılar arasında benzerlik” olduğunun vurgulanması oldu.

 

Bunun üzerine denetim komisyonu üyeleri şu ilginç talepte bulundu:

 “Teklif mektuplarındaki yazılarda görülen benzerliğe ilişkin tereddüdün giderilmesi için bütün tekliflerin kriminal incelemesinin yapılması gerektiği hasıl olmuştur.”  

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler