1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. “Kars Turizm Cenneti”
“Kars Turizm Cenneti”

“Kars Turizm Cenneti”

Kars Sim – Er Otel Genel Koordinatörü Mustafa Ebinç, Kars’ın turizm cenneti olduğunu söyleyerek, Kars’ın kalkınması için turizmin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

Genel Koordinatör Mustafa Ebinç, insanların tanışmalarına, kaynaşmalarına, farklı toplumların kültürel, toplumsal özelliklerini öğrenmelerine olanak sağlayan turizmin, hoşgörü ve anlayış ortamı oluşturarak barış kültürünün yeşermesine katkıda bulunduğunu kaydetti.


Turizm Haftası nedeniyle gazetekars’a açıklamalarda bulunan Mustafa Ebinç, Asya ve Avrupa kıtalarının kesişme noktasındaki ayrıcalıklı konumuyla Kars’ın doğal zenginlikleri, kültürel ve tarihsel birikimiyle, kültür, sağlık, kış, kongre, gençlik ve inanç turizmi gibi seçeneklerle eşine az rastlanır bir turizm cenneti olduğunu vurguladı.


Mustafa Ebinç sözlerini şöyle sürdürdü :  “Yaşamın her alanında etkisini gösteren küreselleşme olgusu, tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de rekabeti ön plana çıkarmakta, kaliteli, birey mutluluğunu temel alan, turistin beklentilerine öncelik veren hizmet anlayışının yerleşmesini zorunlu kılmaktadır. Dünya turizm gelirlerinin sayısal büyüklüğü, turizmin ekonomi yönünden yaşamsal önemini ortaya koymakta, ülkeleri bu gelirlerden daha fazla pay alabilmek amacıyla yeni stratejiler oluşturmaya, turizmde gelişmeyi sürdürülebilir kılacak adımlar atmaya yöneltmektedir. Bu anlamda Kars, ev sahipliği yaptığı uygarlıklardan günümüze taşıdığı tarihsel ve kültürel zenginliği ve eşsiz doğal güzellikleri ile dünyanın ilgisini çeken büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Toplumda turizm bilincini geliştirmek, turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm etkinliklerine katılımını sağlamak için düzenlenen Turizm Haftası'nın verimli geçmesini umut ediyor, Kars'taki kutlama etkinliklerinde emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler