1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğretmen Dayağı
Öğretmen Dayağı

Öğretmen Dayağı

Kars’ta Mehmet Akif Ersoy Ersoy İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Y.G., öğrencisi Ö.B’nin gözünü yumrukla şişirdi. Eve gittikten sonra bayılan öğrenciyi hastaneye götüren babası, öğretmenden şikayetçi oldu.

A+A-

Edinilen bilgilere göre, Merkez Subatan Mahallesi'ndeki 450 öğrenci kapasiteli Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ö.B. (14), “İngilizce öğretmeni olan Y.G., Çarşamba günü saat 11.00 sıralarında derse girdi. Arkadaşımla konuştuğumu gören öğretmen G., yanımıza geldi. Önce kafama kitapla vuran öğretmen, daha sonra da sol gözüme yumruk attı. Parmağındaki yüzük ise burnumu kanattı. Daha sonra beni lavaboya götüren öğretmenim, yüzümü yıkadı ve koridora çıkardı. Cebindeki bozuk 3 TL'yi bana vererek dayağı öğrenci arkadaşlarıma ve müdüre anlatmamamı istedi. İzin alarak eve gittim ve burada baygınlık geçirdim. Babam Ejder B., beni hemen taksiyle Devlet Hastanesi Acil Servis'ine götürdü.” dedi.  

Hastanede Ö.B’nin tomografisi çekildi. Burada rapor alan Ö.B, babası Ejder B. ile önce karakola ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek öğretmenden şikayetçi oldu.

Ö.B yediği dayaktan sonra okula gitmeye utandığını belirterek, “Öğretmenden şikayetçiyim. Hakkettiği cezayı alsın. İlk kez böyle şiddet kullandı. Önceleri kitapla başımıza vuruyordu ama böyle dövmüyordu. O gün ne olduğunu anlayamadım. Psikolojim bozuldu. Şimdi artık okula gitmeye utanıyorum” diye konuştu.

Mevsimlik işçi olarak çalışan 4 çocuk babası Ejder B. ise, çocuğunun elbiselerinin kan içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Çocuğu baygın şekilde önce karakola sonra hemen hastaneye götürdük. Çocuğumun psikolojisi bozulmuş. Okula gidemiyor. Arkadaşlarından utanıyor. Ben öğretmenden şikayetçi oldum. Bu olayla ilgilenmelerini istiyorum. Yaşar denilen öğretmen askerden gelmiş. Nereye gidersen git, demiş çocuğuma. Akşama kadar çalışıp öğrencimizi okula gönderiyoruz. Çocuğumuz okusun adam olsun diye okula gönderiyoruz. Çocuğuma işkence yapılıyor. Bu işkencedir, devlet buna el atsın. Bu insanlık dışıdır. Bu öğretmenin yaptığı iş eğitim değil, katilliktir. Öğretmen olamaz, eğitimci olamaz bu öğretmen.”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenle ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

dayak-1.jpg

dayak-2.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler