1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Betonun Altından Bebek Çıktı
Betonun Altından Bebek Çıktı

Betonun Altından Bebek Çıktı

Evlililk dışı dünyaya gelen bebeği, aile meclisi kararıyla öldürdükten sonra çukur kazıp üzerine beton döktükleri iddia edilen ailenin fertleri ve doğum doktoru gözaltına alındı.

A+A-

Çorlu'ya göç eden ve aslen Kars Sarıkamışlı olan İzzet S., askerdeki sevgilisinden hamile kaldı.

 

Hamileliğini aylarca ailesinden gizleyen İzzet S. sancılarının artması üzerine durumu ailesine anlattı. Ailesi kızlarını Çorlu Devlet Hastanesi'ne götürerek hastanede görevli kadın doğum uzmanı İ.K. ile doğumun kayıt dışı olması konusunda anlaştı. Doktor K.'nın özel muayenehanesinde gerçekleştirilen doğumun kayıtlara geçmemesi sağlandı.

 

14 Nisan'da dünyaya gelen talihsiz bebek, aile meclisinin kararıyla gece aile tarafından boğularak Nusratiye Mahallesi Tuğlalı Çeşmealtı Sokak'taki evlerinin bahçesine açılan çukura gömüldü. Aile sonra da üzerine beton dökülüp kapatıldı.

 

Kadın doğum doktoru İ.K.'nın yanında çalışan Neriman D.'nin ihbarı ile savcılıktan alınan özel izinle evin bahçesi kazıldı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bahçe içerisine daha yeni dökülmüş betonu fark ederek makine yardımıyla kırdı. Savcının ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Nejdet Çelikbilek'in bizzat takip ettiği kazı çalışması sonucu bebeğin cesedine ulaşıldı.

 

Soruşturmayı genişleten ekipler İzzet S.'yi, annesi Türkan S.'yi, kardeşleri Tayfur S. (18), Faruk S. ve Birgül S.'yi (34) gözaltına aldı.

 

Ayrıca kanunsuz şekilde doğumu gerçekleştirdiği iddiasıyla Doktor İ.K. da gözaltına alındı. Aile fertlerinin alınan ilk ifadelerinde talihsiz bebeğin Türkan S. tarafından boğularak öldürüldüğü ve diğer zanlılar tarafından da gömüldüğü öğrenildi.

 

Dehşet verici cinayetin ardından gözaltına alınan zanlıların linç edilmesi ihtimaline karşı sağlık kontrolleri Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen doktor tarafından yapıldı. Sağlık kontrolleri gece 03.30'da yapıldı.

 

Vücudu betonla kaplanmış halde bulunan 2 günlük bebeğin cesedi ise savcının talimatıyla İstanbul Adli tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler