1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Perlit Madeni
Kars Perlit Madeni

Kars Perlit Madeni

ARB Perlit Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Külahçı, Kars’ın perlit madeni olduğunu ifade ederek, "Dünya perlit rezervinin büyük bölümü Türkiye’de bulunuyor" dedi.

A+A-

Külahçı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de perlitten imal ettikleri ilk yalıtım ve izolasyon panel üretimine önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacaklarını bildirdi.

 

Perlit madeni üzerine 12 yıldır Ar-Ge çalışması yaptıklarını, perlitin ismini volkanik dağlarda doğal oluşan kayaçlardan aldığını belirten Külahçı, perlitin diğer volkanik camlardan ayıran en önemli özelliğinin, yumuşama sıcaklığı civarında ısıtıldığı zaman orijinal hacminden 4 ile 24 katına kadar çıkabilmesi olduğunu ifade etti.

 

Külahçı, "Perlit, 870 derecenin üzerinde bir ısı karşısında, içerisinde bulunan yüzde 2-4 arasındaki öz suyun buharlaşması ile mısır taneleri gibi patlayarak çoğalıyor ve üzerinde sayısız gözenekler oluşu-yor. Elde edilen delikli perlit mükemmel bir ısı ve ses izolasyonu malzemesi haline dönüşüyor" dedi.

 

 

Yasal Uyarı : Yayımlanan haberin tüm hakları gazetekars.com, HÜRYURT Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.