1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars - Digor Bölünmüş Yolunun yüzde 80’i tamamlandı
Kars - Digor Bölünmüş Yolunun yüzde 80’i tamamlandı

Kars - Digor Bölünmüş Yolunun yüzde 80’i tamamlandı

Bakan Arslan: Kars - Digor Bölünmüş Yolunun yüzde 80’i tamamlandı

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Bakan Arslan, Ardahan üzerinde gelen Gürcistan trafiğinin Iğdır üzerinden Nahçıvan’a kesintisiz olarak ulaşmasını sağlayacak Kars - Digor -Tuzluca Ayrımı Bölünmüş Yolu’nun Yüzde 80 oranında tamamlandığını açıkladı.

Bakan Arslan beraberinde Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili adayları Yunus Kılıç, Fettah Çetinkaya, İl Başkanı Adem Çalkın ve Kara Yolları 18. Bölge Müdürü Erhan Özkaya ile birlikte Kars - Digor -Tuzluca Ayrımı Bölünmüş Yolu inşaatı şantiyesinde incelemelerde bulundu. Bakan Arslan, Kara Yolları 18. Bölge Müdürü Erhan Özkaya’dan brifing aldı.

Gelecek yıl içerisinde yolun tamamının hizmete girmiş olacağını açıklayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hükümet olarak Kars’ın büyümesi, hak ettiği yere gelebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

AK Parti hükümetlerinin son 16 yılda yollarını yaparak Kars’ın çıkmaz sokak olmaktan kurtardığını ifade eden Arslan, “Şehrimizin bölgenin en parlak yıldızlarından biri olması için çabalıyoruz. Kars’ı dünyanın merkezine taşımak için hükümetimizin desteğiyle ne gerekiyorsa el birliğiyle, gönül birliğiyle gerçekleştiriyoruz. Hamdolsun artık Kars’ta yaşanan gelişmeyi herkes görebiliyor. 16 yılda hükümetlerimizin gerçekleştirdiği hizmet ve politikalarla şehrimiz gelişti ve çok daha iyi imkânlara sahip oldu. Ancak hiçbir zaman durmuyoruz. Kentimize vefa borcumuzu, gönül borcumuzu hizmet borcumuzu ödemek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Kars hızla hak ettiği yere gelecek”

Bakan Arslan, sürekli olarak çalışarak proje ürettiklerini ve bu projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak “Ziya Paşa’nın dediği gibi; aynamız yaptığımız iştir. Yaptığımız işe bakan bizim niyetimizi de görür, samimiyetimizi de görür” dedi. Bölünmüş yol projeleriyle Kars’ı uluslararası ticaret yolu haline getirmeye başladıklarını belirten Arslan, Kars’ın tüm yolların kesişme noktası olduğunu söyledi. Arslan, “2002’de Kars’ın sadece şehir geçişlerinde bulunan 22 kilometrelik bölünmüş yolu vardı. Hamdolsun Kars, bugün 212 kilometrenin üzerinde bölünmüş yola sahip. Sıcak asfaltını ise sıfırdan 240 kilometreye çıkardık. Ancak devam eden projelerimizle bu sayısı bunun çok üzerine taşıyoruz. İnanıyorum ki 24 Haziran sonrasında planlanan projelerimiz çok daha hızlı bir şekilde onaylanacak ve Kars hak ettiği yere çok daha hızlı ulaşacak” dedi.

“Ticaret Hacmi Artacak”

Arslan, Kars’ta devam eden önemli bölünmüş yol projelerinden biri olan Kars-Digor- Tuzluca-Kağızman Ayrımı Yolu’nun Kars ile Iğdır’ı kesintisiz birbirine bağlayacağını anımsattı. Yol yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Arslan, söz konusu çalışma ile 83 kilometrelik tek yol standardındaki yolun 79 kilometrelik bölünmüş yol haline getirildiğini söyledi. Arslan, “Proje Kars ile Iğdır’ı kesintisiz olarak bölünmüş yol ile birbirine bağlamakla kalmayacak, Ardahan üzerinde gelen Gürcistan trafiğinin Iğdır üzerinden Nahçıvan’a kesintisiz aktaracak. Bu yolun tamamlanması bölge ve ülkedeki ticaret hacminin artmasını da sağlayacak. Bununla birlikte güzergah üzerinde bulunan Digor’un Kars ile bağlantısı da daha hızlı ve konforlu olacak. Şimdiden yolun fiziki ilerlemesi yüzde 80’i buldu. Amacımız 2019 yılı içinde tüm yolu hizmete vermiş olmak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.