1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars BDP’den Açıklama
Kars BDP’den Açıklama

Kars BDP’den Açıklama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) geçtiğimiz günlerde KCK operasyonu kapsamında tutuklanan Digor İl Genel Meclis Üyesi Yüksel Şilan Efendioğlu hakkında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

A+A-

BDP’den yapılan açıklamada, “Üzülerek belirtmek isteriz ki; 16.06.2010 tarihinde tutuklanan Digor İl Genel Meclis Üyemiz Sayın Yüksel Şilan Efendioğlu hakkında, hukuksal ve medyatik linç girişimi vardır. 17 Haziran tarihli, Kars Postası, Serhat Kars, Önder, Günlük, Kars Ardahan Iğdırın Sesi Siyasal Birikim gazeteleri ve Kars Haber Net sitelerinde sayın Yüksel Şilan Efendioğlu’nun 22 Mayıs’ta Kars’ta yine partimiz BDP yönetici ve seçilmişlerine karşı yapılan bir operasyondan sonra firari olduğu ve jandarmaca yakalandığı belirtilmektedir. Bu bilgi tamamen gerçek dışıdır.” denildi.

 

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi:

 

“Şöyle ki; İl Genel Meclis Üyemiz Sayın Yüksel Şilan Efendioğlu, belirtilen 22 Mayıs tarihinden tutuklandığı, 16 Haziran tarihine değin 20 günlük süre zarfında firari olmayıp, İl Genel Meclisi toplantılarına katılmıştır. Meclis toplantı tutanakları ile bu durum belgelidir ve Digor’da yapılan KÖYDES seçimlerinde aday olmuş ve seçimi kazanmıştır. Sayın İl Genel Meclis Üyemiz, tutuklandığı günde, ifade nedeni ile Digor Adliyesine kendisi gitmiş ve akabinde tutuklanarak Cezaevine konulmuştur. Tutuklama bir tedbir olmaktan çıkartılıp bir cezalandırma aracına dönüştürülmüştür. Ve cezalandırma yöntemine dönüştürülen tutuklamaya gerçek dışı, uydurma, gerekçe olarak da Sayın Yüksel Şilan Efendioğlu’nun firari olduğu belirtilmektedir ki bu doğru değildir. Kamuoyunu bu konuda bilgilendiriyor, basını da hassasiyetlere dikkat etmeye davet ediyoruz. Saygılarımızla.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.