1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Karakol'un Gündem Yaratacak Yazısı
Karakolun Gündem Yaratacak Yazısı

Karakol'un Gündem Yaratacak Yazısı

İnternethaber'in sevilen yazarı Baki Karakol, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kars'a gelişini değerlendirdi ve "Kars CHP İl teşkilatındaki gruplar kavgası, Kars’ı, Karslıyı yurt genelinde mahcup etmiştir" diye yazdı.

A+A-

İşte Karakol'un gündem yaratacak bugünkü yazısı:

"Egemen olamayacaksa istifayı düşünmeli"

 

Kemal Bey dün iki saat gecikmeyle Kars’a geldi. “Keşke gelmeseydi” diyesim geliyor!

 

Kemal Bey’in Kars programı belli olduğunda, usumdan geçenler, birebir gerçek oldu!

 

Ardahan dönüşü Kars’ın Susuz ilçesinde, 1972’de Bülent Ecevit’e “Karaoğlan” adını koyan 90 yaşındaki Şahzade Şahin’i evinde ziyaret eden, Şahzade nineden “Yiğitoğlan” adını alan Kemal Bey, Kars Cumhuriyet Meydanı’nda, kendisine de, Kars’a ve Karslıya da yakışmayan kalabalıkla karşılaştı!.. Utandım!..

 

Sıcaktan gölge yerlere kaçıp ikiye bölünen en fazla 3 bin rakamıyla ifade edilebilecek kalabalık, Kemal Bey kalabalığı değildi! O Cumhuriyet Meydan’ı dolup taşmalıydı! Karslı, Kars’ta, Kemal Bey’e bunu yapmamalıydı!

 

Neden yaptı? Neden böyle oldu?

 

Soruların yanıtında, Kars CHP İl Başkanı Çetin Bilgir yer alıyor!

 

Bilgir’e olan tepki, Cumhuriyet Meydanı’nı boş bıraktı, Kemal Bey’in ve beraberindekilerin keyfini kaçırdı…

 

Keyfi kaçmayanlar, böyle bir görüntüye ve sonuca sevinenler de vardı! Onlar, Bilgir’in il başkanlığından hoşnut olmayanlardı!

 

Bilgir’in, hoşnut alanların yaptıklarından sonuç çıkaracağını, genel merkez yönetimine karşı kendini haklı göstereceğini düşünüyorum!..

 

Kars CHP İl teşkilatındaki gruplar kavgası, Kars’ı, Karslıyı yurt genelinde mahcup etmiştir!

 

Bu mahcubiyetin elbette ki bir bedeli olacaktır, olmalıdır. İki taraf da, bedel ödemelidir. Genel Merkez, dikkatli ve duyarlı davranmak zorundadır. Bunu yapabilecek midir?..

 

Anonsçunun eline sıkıştırdığı listede, Kemal Bey’in otobüsünde, yanı başta olan Arpaçay ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Enver Akkaya’nın adını yazmayarak anons ettirmemekle suçlanan İl başkanı Bilgir’in, fiyaskoyla biten mitingin hemen ardından, görevden alınacağı, alınmasının gerekliliği konuşulmaya başlandı. Konuşanlar, Bilgir karşıtları değillerdi; mitingden hoşnut olmayan orta yaşın üzerindeki dışlanmış gerçek CHP’lilerdi. Onların bir de önerileri vardı: Bilgir, görevden alınmayı beklemeden, istifa etmeli!

 

Bilgir, öneriye kulak verip, istifa eder mi? Bilemem… Ben başka bildiklerimi sizlerle paylaşayım:

 

Dünkü miting, 12 Eylül’deki halkoylamasına gösterge olmayacak ama genel seçimlerde CHP’nin Kars’tan bir milletvekili dahi çıkarmasının güçlülüğünü belli etmiştir.

 

AKP’lilerin dünden beri kıs kıs güldükleri Kars’ta, CHP’nin, 12 Eylül’deki halkoylaması sonuçlarını beklemeden radikal kararlar alması gerektiği kaçınılmaz olmuştur.

 

Karşıt hale gelmiş, getirilmiş grupları kucaklayacak, parti çalışmasını planlı, programlı, üretken bir biçimde yapabilecek yönetim ve il başkanı ataması gerçekleşirse CHP, Kars’taki dünkü fiyaskoyu silebilir...

 

CHP Genel Merkez yönetimi, grupların etkisinde kalmayacak, partilileri ve Kars halkını dinleyecek; gördüklerinden, duyduklarından ve gözlemlerinden sağlıklı sonuçlar saptayacak yetideki kişilerden oluşturacağı heyetle, Kars gerçeğini kâğıda dökmek zorundadır…

 

Kars gerçeğinde dibinde, il başkanlığını ve il yönetimini el geçirip milletvekili olmak ya da milletvekili olması arzulanan kişinin önünü açmak yatıyor…

 

Bu kişisel amaç uğruna, 12 Eylül’deki halkoylamasında kullanılacak oy’un rengi hep ikinci planda!

 

Kars’taki bu yanlışın ana kaynağı ise -ne acı gerçektir ki- CHP Genel Merkez yönetimindeki bir kaç kişidir! Yergilerin hedefindeki İl Başkanı Çetin Bilgir’in de, Bilgir’in karşısındaki grubun da desteklendikleri, güç aldıkları odak, o birkaç yöneticidir!

 

Dışlanmış CHP’lilerin söylemlerine katılıyorum: CHP Genel Merkez yönetimindeki o kişiler kendilerini biliyorlar. Kendilerinin ve arka çıktıkları grupların geleceğini, CHP’nin geleceğinin önünde tutuyorlar Bunu artık bıraksınlar! Bırakmazlarsa, “Yiğitoğlan” Kemal Bey bıraktırsın!..

 

Dün Kars’ta; benim savuna geldiğim, “Siyaset, halka doğruları söylemektir” sözünü eden, AKP iktidarını “Telekulak hükümeti” olarak tanımlayan ve “AKP’ye de, AKP’nin başındaki Recep Efendi'ye de milletin sesini dinleteceğiz. Çünkü bu milletin bir Kemal’i var artık. Ben sizin Kemal'iniz olacağım” dedikten sonra, “Umudumuz olacaksınız” diye bağıran bayana, “Benim de umudumum siz olacaksınız” sözcükleriyle yanıt veren Kemal Bey, CHP’deki yönetime egemen olamayacaksa, CHP’nin ve ülkenin geleceği için bugünden “istifayı” düşünmelidir!..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.