1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Karakol ve Şahzede Ana
Karakol ve Şahzede Ana

Karakol ve Şahzede Ana

Türkiye’nin en büyük haber portalı internethaber.com’un köşe yazarı hemşerimiz Baki Karakol, dün bir davet üzerine Selim ve Susuz’a gitti.

A+A-

Selim’de CHP’ye katılım törenine katılan Karakol, 1972 yılında, rahmetli Bülent Ecevit’e ‘Karaoğlan’ adını koyan Susuzlu Şahzede Ana’yı ziyaret etti.

 

İşte Baki Karakol’un kaleminden o ziyaret ve Şahzede Ana’nın söyledikleri :

 

Sandıkları ortak koruma ve Şahzede ana

 

Kars CHP İl Başkanı Çetin Bilgir, “Selim ilçemizde, partimize katılımlar var. Gelir misin?” dedi.

 

Benim de, Bilgir’den bir istemim oldu: “Beni, 1972 yılında, rahmetli Bülent Ecevit’e ‘Karaoğlan’ adını koyan Şahzede Şahin anaya götürür müsün?”

 

Bilgir, “Susuz ilçemizde oturuyor, evini biliyorum, götürürüm” dedi.

 

Dün saat 10,30’da Kars CHP İl Başkanlığı’nda buluştuk, Selim’e gittik.

 

Bilgir’in, “aydınlık yüzlü” dediği Selim’de heyecanlı bir katılım oldu.

 

Toplantı bitiminde, adını yazmayacağım bir Selimliye, “CHP’ye niye katıldınız?” diye sordum.

 

Yaşıtımdaki Selimli, tereğinden tuttuğu şapkasını biraz geri itip alnının üstünü kaşıyarak, “Valla, Kemal Kılıçdaroğlu ile öyle bir rüzgâr esti ki, bizi aldı buralara getirdi. İyi ki böyle bir rüzgâr çıktı, esiyor” dedi.

 

Tören sırasında, katılımların hangi partilerden olduğu sıralanırken, ayakta dimdik duran bir başka Selimli, “Başkan, ANAP’tan gelenleri de unutma” diye gür sesle uyardı..

 

Bir diğer Selimlinin, “Arkadaşlar, ‘Hayır’ diyelim ki, yüzümüz gülsün” sözleri, derin sessizliğin ardından, “Yüzümüz gülsün diye, hayır” söylenmelerine neden oldu.

 

Çıkışta, Başkan Bilgir’i, kapı önünde sıkıştıran yaşlı amcanın, “Bunlar hırsız, hırsızlıklarını kolay kolay bırakmazlar. Referandumda da hırsızlıklarını yapacaklar. Aman Başkan, sandıklara sahip çık, sandık başlarına sağlam adamlar koy” dediğini duydum.

 

Kaşla göz arasında yitirdiğim bu amcanın sözleri, beni etkiledi. O etkiyle; “Hayır” safında yer tutan bütün siyasi partileri, sandık hırsızlığına, bilgisayar oyununa karşı ortak hareket etmeye çağırıyorum. “Hayır” cephesindeki siyasi partiler, bu çağrımı, lütfen, kulak ardı etmesinler, yaşama geçirsinler. Yazıktır, vatandaşın oyları çarçur olmasın, hakkı olmayanlar kazanmasın…

 

Aynı gün yani dün saat 16.00’da Susuz’a gittik.

 

Susuz’a girişte, Cilavuz Köy Enstitüsü’nü anımsadım, içim burkuldu!..

 

Başkan Çetin Bilgir, aracı, Şahzede Şahin ananın evinin önünde durdu.

 

90 yaşındaki Şahzede ana, geliniyle birlikte bizi kapıda karşıladı, “İçeri buyurun” diye tutturdu.

 

Dışarıda sandalyeler vardı. Hava da güzeldi. Dışarıda oturduk. Çok geçmedi, demli çaylarımız geldi.

 

Gerçek Gündem internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş’ın babaannesi olan Şahzede ana, Başkan Bilir’e, sol yanında oturan beni göstererek, “Bu kimdir?” diye sordu. Kim olduğunu öğrendikten sonra, “Barışım gibi bu da mı gazeteci?” dedi. Birden başını, karşısında oturan Başkan Bilgir’e çevirdi, “Ay Çetin, kendini ayarla, bir gün arabanla gel buraya, beni al, köylere gidelim, ‘Hayır’ için çalışalım. Boş oturmayalım. Boş oturacak zaman değil” dedi.

 

Döndüm, dakikalarca, sağ yanımdaki 90’lık anaya hayran hayran baktım! Daha fazla dayanamadım, elini öptüm.

 

Şahzede ana, durduk yere niye elini öptüğümü anlayamadı, Bilgir’e sordu. Bilgir anlatırken, bahçeye, Şahzede ananın, 1980 öncesi Erzurum’da silahlı saldırıya uğrayan ve o saldırıdan sağlıksal izler kalan emekli öğretmen oğlu Tuncer Şahin girdi. El sıkışıp yanımıza oturdu.

 

Zaman dardı. Başkan Bilgir, Şahzede ana, neden geldiğimiz bir iki tümceyle özetledi, sözü bana bıraktı. Ben de, “Rahmetli Ecevit’e ‘Karaoğlan’ adını sen koydun. Kemal Kılıçdaroğlu’na da ad koymuş olabileceğini düşündüm” dedim.

 

Şahzede ana başını salladı, “Yok, koymadım. Ama Krısdaloğlu’nu çok seviyorum. Buraya gelecek, o zaman ona ad koyarım” dedi.

 

Kemal Bey’in soyadını “Krısdaloğlu” diye söyleyen Şahzede ananın oğlu Tuncer Şahin’nin sesi gürledi:

 

“Ya ‘Can Adam’ ya da ‘Candan Adam’ olsun. Çünkü Başbakan camdan konuşurken, Cumhuriyet’in bekçisi Kemal Kılıçdaroğlu candan konuşuyor. Nedir o ‘Gandi Kemal’ kardeşim? Cumhuriyetin bekçisine yakışmıyor. ‘Kemal Bey’ de güzel ama ‘Can Adam’ veya ‘Candan Adam’ çok daha güzel…”

 

Başkan Çetin Bilgir’le bakışırken, Şahzede ana, “Olur ama ben Kritaroğlu’na güzel bir ad bulacağım. Ama Krısdaloğlu buraya, benim evime gelecek. Ay Çetin, bana söz ver, Krisdaloğlu’nu buraya, bana getir” dedi.

 

Şahzede ana, aldıktan sonra bizi yolcu etti.

 

Kaynak : www.internethaber.com

http://www.internethaber.com/sandiklari-ortak-koruma-ve-sahzede-ana-10253y.htm

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.