1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İYİ Parti Kars Teşkilatı'nın Adayı : Meral Akşener
İYİ Parti Kars Teşkilatı'nın Adayı : Meral Akşener

İYİ Parti Kars Teşkilatı'nın Adayı : Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  partinin başarısızlığının üstlenerek “bırakıyorum” açıklamasının ardından teşkilatlardan Akşener’in bırakmaması yönünde destek artarak devam ediyor.

A+A-

İYİ Parti Kars İl Teşkilatı, Meral Akşener’in devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildirerek, basın açıklaması yaptı.

İyi Parti Kars İl Başkanlığı’nın açıklaması şöyle :

Türkiye’yi 16 yıldan beri yöneten AKP iktidarı, rejimi değiştirme stratejisini adım adım ve sinsice uygulayarak bu günlere geldi. Cumhuriyetin temel değerlerinin aşındırılması, ATATÜRK’e saldırılar, eğitim sisteminin bozulması, devletin kurumlarının siyasileştirilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıpratılması gibi çabalar bu gün yaşadığımız ortamın şartlarını hazırlamak içindi.

Ne yazık ki, milletin bu gidişata “dur”demeleri için oy verdiği muhalefet partileride başarılı olamadılar. Bazıları ancak varlıklarını devam ettirdi, bazılarıda teslim bayrağını çekerek AKP’nin kontrolüne girdiler.

İYİ Parti bu şartlar altında ve bir ihtiyaçtan kuruldu. Amacı; bu tehlikeli gidişatı sona erdirmek, Türkiye’de hukukun üstünlüğünü, adaleti, hürriyeti ve demokrasiyi yeniden tesis etmek, otoriterizmin kök salmasını engellemek, parlamenter sisteme yeniden dönmektir.

Meral AKŞENER liderliğinde kurulan İYİ Parti kısa zamanda milletimizin umudu olmuştur. Bu durumdan tedirgin olan iktidar partisi ve yancıları baskın seçim kararı alma, İYİ parti’yi seçimi sokmama gibi demokrasi dışı yollara başvurmuşlardı.

Genel başkanımız Meral AKŞENER’in dirayetli, cesaretli ve zekice hamleleriyle bu oyunları boşa çıkarılmış, partimiz seçimlere girmiştir.

İktidar partisi ve yandaşlarında başlayan İYİ Parti telaşı bu süreçte de devam etmiştir. Meral AKŞENER’in Cumhurbaşkanlığı yarışında önünü kesmek için her yol denenmiştir. Muharrem İNCE’nin öne çıkarılması, mitinglerinin güçlü gösterilmesi ve tüm mitinglerinin yandaş kanallarda verilmesi stratejisi izlenmiştir. Partimiz tarafından bu tuzağa dikkat çekilmesine rağmen, medyadaki karartma ve kuşatma nedeniyle başarılı olunamamıştır.

AKP iktidarı kaybedeceğini bildiği bu seçimi OHAL şartlarında yapmış, baskı, korku, tehdit, devlet gücü vb. her yola başvurmuş, buna rağmen Cumhurbaşkanlığını kazanmış olsa bile TBMM’de çoğunluğu kaybetmiş,”topal ördek”konumuna düşmüştür.

Bu şartlarda bile İYİ PARTİ 5 milyon seçmenin oyunu almış,43 milletvekiliyle TBMM’de temsil edilme başarısı göstermiştir. Şüphesiz bu başarının mimarı sayın genel başkanımız Meral AKŞENER’den başkası değildir.

Sayın genel başkanımız “hedeflerimize ulaşamadık” gerekçesiyle olağanüstü kongre kararı vermiş, kendiside aday olmayacağını ilan etmiştir. 7 aylık bir partiyi hukuk tanımaz bir iktidarın karşısında, OHAL ortamında seçime sokarak bu başarıyı elde etmenin ikinci bir örneği yoktur. Buna rağmen verdiği bu onurlu ve asil karardan dolayı genel başkanımızı tebrik ediyoruz. Demokrasi tarihine adının altın harflerle yazılacağına şüphe yoktur.

Bu ülkenin tek adamlığa, yani meçhul bir geleceğe sürüklenmesinin önüne geçebilecek tek parti İYİ PARTİ, TEK LİDER’de MERAL AKŞNER’ dir. Yapılacak olan olağanüstü kurultayda Kars Teşkilatının adayı genel başkanımız Sayın Meral AKŞENER’dir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.