1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İYİ Parti Kars İl Yönetimi istifa etti
İYİ Parti Kars İl Yönetimi istifa etti

İYİ Parti Kars İl Yönetimi istifa etti

​​​​​​​İYİ Parti Kars İl Başkanı Settar Kaya ve yönetimi istifa etti.

A+A-

Kaya, yaptığı açıklamasında, “karara uyarak, Kars İl yönetimi olarak 31 Ağustos 2018 tarihi itibariyle topluca istifa etmiş bulunuyoruz” dedi.

Kaya’nın açıklaması şöyle:  “Türkiye’nin AKP iktidarı eliyle her geçen gün biraz daha kaosa sürüklendiğini gören ve bu gidişata dur demek, ülkemizde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti tesis etmek isteyenlerin bir araya gelerek kurdukları partinin adıdır İYİ PARTİ.

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan partimiz çok kısa sürede teşkilatlarını tamamlamış, güçlenmiş ve milletimiz tarafından sahiplenilmiştir. Bu durumdan telaşa kapılan AKP ve işbirlikçileri 24 Haziran 2018 tarihinde baskın seçim yapmışlardır.

İYİ Partiyi seçimlere sokmamak amacıyla alınan bu karar, genel başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in cesaretli ve tecrübeli adımlarıyla ve demokrasiye inananların desteği ile boşa çıkarılmıştır.

Seçim sürecinde her türlü kuşatma, engelleme, iftira ve karartmayı aşmış, Türkiye siyaset tarihinde örneği olmayacak bir başarıyla 7 aylık bir parti olarak meclise girmişizdir.

24 Haziran seçimlerinin üzerinden 1 ay geçmeden gerçekler ortaya çıktı. Ülkemizde ekonomik ve siyasi kriz patlak verdi. Tayyip Erdoğan ve partisi her ne kadar bu krizin sorumluluğunu üzerlerinden atarak suçu başkalarına yüklemeye çalışsalar da,bu çabaları beyhudedir.Suçlu bu ülkeyi, 16 yıldır yöneten kendileridir ve bunun hesabını vermek zorundadırlar.

Devletin gücüyle medyayı, bürokrasiyi, iş dünyasını, muhtarları, imamları baskı altına alarak seçim kazanmanın her şeyi çözmeyeceği gün gibi ortadadır. Sorun demokrasiden uzaklaşılıp, tek adam rejimi olan otoriterizme kayılmasıdır.

Biz İYİ parti olarak; Atatürk’ün çizdiği yoldan sapmadan, demokrasimize sahip çıkmaya, ülkeyi borç batağına batıran bu kutuplaştırıcı ve beceriksiz iktidardan kurtarmaya kararlıyız. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bu amaçla yerel seçimler başlarken genel merkezimiz;  teşkilatlarımızı daha da güçlendirmek, yerel seçimleri başarıyla yürütecek bir yapıya kavuşturmak amacıyla 81 il’de il başkan ve yönetimlerinin istifası hakkında tavsiye kararı almıştı.

Bu karara uyarak, Kars İl yönetimi olarak 31 Ağustos 2018 tarihi itibariyle topluca istifa etmiş bulunuyoruz.

Genel merkezimizin önümüzdeki günlerde görevlendireceği İl başkanının etrafında kenetlenerek yerel seçimlerde İYİ parti’yi Kars’ta en başarılı parti yapmak için bütün gücümüzle çalışacağız.

Bu vesile ile İYİ parti kurucu il başkanlığı gibi onurlu bir göreve beni layık gören başta genel başkanımız cesur ve kararlı lider Sayın Meral AKŞENER’e, partimiz teşkilat başkanı Sayın Koray Aydın’a, başkanlık divanı üyelerimize ve MYK üyelerimize şükranlarımı arz ediyorum.

Bana yol arkadaşlığı yapan her birini tanımaktan ve birlikte çalışmaktan şeref duyduğum yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, ilçe başkanlarıma ve yönetimlerine ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum.Saygılarımla.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.