1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İttifaklar Toplantısı Yarın
İttifaklar Toplantısı Yarın

İttifaklar Toplantısı Yarın

Doğu Anadolu’da Kültür Turizm için İttifaklar Çalıştayı toplantısı 1 Haziran 2010 (yarın) Sim-Er Otelde yapılacak.

A+A-

Kars’ta kültür turizmini harekete geçirmeyi amaçlayan Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında Ani Ören Yeri Alan Yönetimi Planı’nın hazırlanması için bir çalışmalar yürütülüyordu. Bu bağlamda Ortak Program’ı oluşturan BM kuruluşlarından UNESCO ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kars’ta 2. Ani Yönetim Planı Geliştirme Çalıştayı gerçekleştirilecek. Çalıştay’ın sonuç bildirgesi 1 Haziran 2010 Salı günü düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

 

Toplantıda Kars Ani Ören Yeri’nin Kültürel öneminin belirlenmesine yönelik yapılan bilimsel çalışmalar, incelemeler ve Akademik değerlendirmeler katılımcılar ile paylaşılacak. Toplantıda ayrıca Yönetim Planı Hedefleri de ele alınacak.

 

Çalıştay sonucunda Ani Yönetim Planı’nın hazırlanması sürecinde başvurulacak bir eylem planının elde edilmesi planlanıyor. İlki 4-9 Aralık 2009 tarihlerinde Kars ve Ankara’da düzenlenen bu Çalıştay serisiyle ülkemizde yeni uygulamaya giren “alan yönetimi” yaklaşımının Ani Ören Yeri Yönetim Planı’nın hazırlanmasından ve uygulanmasından sorumlu olacak kurum ve kuruluşlara tanıtılması, halen yönetim planı çalışması yürüten kurum ve kuruluşlarla deneyimlerin paylaşılması ve bu konuda çalışmalarda bulunacak kurum ve kuruluşlara yol gösterici olması amaçlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.