1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Enstalayon Sergisi
Enstalayon Sergisi

Enstalayon Sergisi

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencileri, yaptıkları projelerini Enstalasyon Sergisi’nde tanıttı.

A+A-

Çalışmalarında birbirinden ilginç konulara değinen öğrenciler, sergiyi gezen vatandaşlardan tam not aldı.

 

Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sergi Salonu’nda düzenlenen Enstalasyon Sergisi’nin açılışını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Sara, sergiye hayran kaldıklarını ve projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri gönülden tebrik ettiklerini söyledi.

 

Yapılan çalışmalarla, amaçlarının, öğrencilerin hayata olumlu bir bakış açısıyla bakmalarını sağlamak olduğunu ifade Okul Müdürü Hüseyin Çelik, “Çocukların hayata bakış açısı bizimki gibi değil. Daha temiz ve berrak bir şekilde bakıyorlar. Çocuklarımız projelerinde çevrenin zararlarını anlatmışlar. İnanıyoruz ki yarın bu çocuklarımız büyüdükleri zaman çevresine sahip çıkacaklar. Mesela insanlıkla ilgili proje yapmışlar, sigaranın zararlarıyla ilgili proje yapmışlar, yarın büyüdükleri zaman bu çocuklar kötü alışkanlıkları terk edecekler ve kötü alışkanlıklara bulaşmayacaklarına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Çelik, çocukların proje başında bizatihi projelerini anlatmalarının önemli olduğunu ve bu şekilde öğrencilerinin öz güven kazandıklarını da belirtti. Sergilenen projelerde iyi veya kötü proje aramadıklarını ifade eden Çelik, “Yapılan bu çalışma da dersin bir parçası durumunda. Projeler içinde iyi veya kötü proje aramıyoruz. Çalışmaya birinci sınıflar ve anasınıfları hariç tüm sınıflar dâhildir.” dedi.

 

Öğrenci velilerinden Mustafa Fidan ise miniklerin anlamlı ve güzel projelere imza attıklarını dile getirerek, şöyle dedi:

 

“Bence bu evlatlarımıza küçük demeyelim, çünkü büyük düşünerek büyük işler yapmışlar. Hepsi de birbirinde güzel projeler sergilemişler. Bu çocuklarımızı eğiten okul öğretmenlerine ve projelerin sergilenmesinde emeği geçen okul idaresine teşekkürlerimi bir borç bilirim.”

 

Sultan Alparslanlı minikler sergide; sigaranın zararları, hava kirliliği, iletişim eksikliği, israf ve çevreyle alakalı farklı konularda yapmış oldukları çalışmalarını ziyaretçilere sundu. Serginin açılışı İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Sara, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

 

Sergi üç gün açık kaldı ve yüzlerce Karslı vatandaş tarafından gezildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.