1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "İnce Ayarlı" Açıklama
İnce Ayarlı Açıklama

"İnce Ayarlı" Açıklama

İnternethaber köşe yazarı Baki Karakol bugünkü yazısında MHP Kars İl Başkanı’nın açıklamalarına yer verdi.

A+A-

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş’ın kendisini telefonla aradığını ifade eden Karakol, o görüşme için bakın neler yazdı.

 

MHP’Lİ AKTAŞ’IN, “İNCE AYARLI” AÇIKLAMASI

 

Dünkü, “MHP eylem ve söyleminin altında kaldı” başlıklı yazımda, ‘Eğer siyasi irade bunu indirmeye çalışır ise biz de indirtmemek için direneceğiz’ diyen ve astırdığı pankartı, polisten gelen ‘istem’ üzerine 3,5 saat sonra indirten Kars MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, ‘Polisle karşı karşıya gelmemek için indirdik’ demiş!

 

Buradan Aktaş’a sesleniyorum: O zaman, ‘İndirtmemek için direneceğiz’ demeyiniz. Tutamayacağınız, arkasında duramayacağınız sözler etmeyiniz…” tümcelerimle yerdiğim Kars MHP İl Başkanı Oktay Aktaş aradı.

 

“Eğer siyasi irade bunu indirmeye çalışır ise biz de indirtmemek için direneceğiz” sözünün arkasında olduğunu söyledi, “Bakın, orada ‘Eğer siyasi irade bunu indirmeye çalışır ise’ diyorum. Siyasi irade, emrindeki vali ve emniyeti harekete geçirdi. Pankartımızın, polis gücüyle indirilmesine karşı çıktım, direndim; ‘Siz indirmeye gelirseniz, önce beni öldürmelisiniz’ dedim. Pankartı, polisimizle karşı karşıya gelmemek için, ben indirttim” dedi.

 

Aktaş’ın şu iki tümcesi dikkatimi çekti:

 

“Pankartımızı, siyasi iradenin emrindeki güçlerin indirmesi başkadır, bizim indirmemiz başkadır. Eğer polis zorla il binamıza girip pankartımızı indirmeye kalksaydı, sözümü yutmayacaktım, direnecektim…”

 

Siyasetçinin böylesi ince ayarlı üretkenliklerine bayılıyorum…

 

Bu arada; Aktaş, hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını Anadolu Ajansı’na açıklamada bulunan Kars Valisi Ahmet Kara’nın kendisini telefonla arayarak, böyle bir açıklamasının olmadığını söylediğini açıkladı.

 

Aktaş, pankartlarının indirilmesi konusunda AKP’den, AKP iktidarından, Vali Kara’ya yoğun baskı yapıldığını belirlediklerini vurguladı.

 

Vali Kara, devletin mi, AKP’nin ve AKP iktidarının mı valisi olduğu konusunda bir karar alabilir mi, kararını kamuoyu ile paylaşabilir mi?..

 

Böyle bir şey yaparsa, valiliği biter…

 

Vali Kara, gerçeğin  bilinmesi için bunu göze alır mı?..

 

Sanmıyorum!

 

Bir gerçek, yine halktan saklanacak, kaçırılacak!...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.