1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İktidar partisi adayları neden ‘Kaynak Tayyip Erdoğan’ diyor
İktidar partisi adayları neden ‘Kaynak Tayyip Erdoğan’ diyor

İktidar partisi adayları neden ‘Kaynak Tayyip Erdoğan’ diyor

AK Parti 23. Dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, 31 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere 40 gün kala, Ülke ekonomisinin ağır bir kırılganlık sürecinden geçtiğini söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Yaklaşan yerel seçimleri yerel siyaset ve ekonomik açıdan değerlendiren Güven, ekonominin dünyadaki bütün insanları en yakından ilgilendiren pozitif bir bilim dalı olduğuna dikkat çekerek iktidar partisi adaylarının seçim çalışmalarında ‘Kaynak Tayyip Erdoğan’ şeklindeki ifadelerini eleştirdi.

Ülkelerin savaşmasının, barışmasının, iç huzurunun sağlanmasının, halkının ileri derecede bir yaşam sürmesinin, sağlıklı bir demokrasiye sahip oluşunun altında yatan gerçeğin hiç şüphesiz o ülkenin ekonomisiyle ilgili olduğunu da söyleyen Güven: “Dünyanın bütün ülkelerinde ekonomi ile ilgili okullar ve bilim adamları bulunmaktadır. Her pozitif bilimde olduğu gibi ekonomi bilimini de hayaller üzerinden değil, somut verilere dayanarak değerlendirmeliyiz.”dedi.

ÜLKEMİZ EKONOMİSİ AĞIR BİR KIRILGANLIK SÜRECİNDEN GEÇİYOR

Ülkemizin bekasının ancak milletimizin birlik ve beraberliği ile sağlanacağının da altını çizen Güven: “Ülkemiz ekonomisi ağır bir kırılganlık sürecinden geçiyor. Böyle bir dönemde ülke genelinde yerel seçimleri gerçekleştirmiş olacağız. Dışta terör örgütlerine karşı yapılan askeri harekâtlar, ABD emperyalizminin terör örgütleriyle birlikte Türkiye’yi bölme planları, içte ise siyasi partilerin ittifaklar halinde yerel seçimlere girmesi ve birbirlerini sert üsluplarla eleştirirken milletimizi kutuplara bölmesi anlaşılır gibi değildir. Ülkemizin bekası üç beş fazla belediye kazanmakla sağlanmaz. Ülkemizin bekası ancak milletimizin birlik ve beraberliği ile sağlanır.

ADAYLAR SEÇMENİ UÇUK PROJELERLE İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

31 Mart seçimlerinde ister iktidardan, isterse muhalefetten olsun, belediye başkan adayları çok yalan konuşmakta ve ellerinde kaynağı olmayan uçuk projelerle de halkı ikna etmeye çalışmaktadırlar. Muhalefet partilerine kaynak sorulduğunda her işlerinde olduğu gibi başlıyorlar seyyar satıcılar gibi bağırmaya, ‘Domatess, biberr, patlıcaann..!’ ne alakası var? Vatandaş senden demin ballandıra ballandıra anlattığın projenin parasını nereden bulacağını soruyor.!

İKTİDAR PARTİSİNİN ADAYLARI “KAYNAK TAYYİP ERDOĞAN" DİYOR

Gelelim iktidar partisi başkan adaylarına; Kaynak sorulduğunda, sıradan bir belde belediyesinden tutunda, büyükşehir belediyesine kadar koro halinde, ‘Kaynak Tayyip Erdoğan’ diye bağırıyorlar. Anadolu'daki belde belediye başkanlarını anladık da, büyükşehir belediye başkanlarının da aynı şeyi söylemeleri çok ayıp. Ayıptan da öte kendi acizliğinin bir ifadesi. Tayyip Erdoğan'dan kaynak olmaz. Elinden geldiğince bazı kolaylıklar veya işin önemine göre bazı yan ödemeler sağlayabilir ama herhangi kişiyi ana kaynak olarak göstermek demek, bilimden uzak hayalcilik demektir. Kişilerin yarınını bilen yalnız yüce Allah'tır. Yarın kaynak olarak gösterdiğimiz şahıslar olmadığı zaman kaynak kurumuş mu olacaktır? Benim asıl kafama takılan, Cumhur ittifakında AK Parti’nin aday çıkarmadığı yerlerde MHP'de kaynak olarak Tayyip Erdoğan'ı mı kaynak gösterecekler? Diğer taraftan Tayyip Erdoğan olmasa, AK Parti'de siyaset yapanlar ne işe yarıyor onu da anlamış değilim…” şekelinde ifadeler kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.