1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Heykellerle kavga ediyorlar
Heykellerle kavga ediyorlar

Heykellerle kavga ediyorlar

CHP Kars Milletvekili Aday Adayı Çetin Bilgir, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Tren yolunun, tren yollarının kesişme noktasının Kars olması gerektiğini söyleyerek, “Başbakan heykellerle kavga ediyor” dedi.

A+A-

Lojistik merkezin, başka bir ile yapılacak olmasına Kars halkı ve CHP örgütünün şiddetle karşı çıktığını belirten Bilgir, “Kars CHP İl örgütü ve üyeleri 26.12.2010 tarihinde BTK demiryolu inşaatı sahasında Lojistik Merkezin Kars’a da kurulması yönünde kampanya başlattılar. Mezarlıklarımızın içinden bile geçen tren yolunun Kars’a ekonomik bir faydasının olması gerektiğine dikkat çektiler. Sivil toplum kuruluşlarının tamamı CHP Kars İl örgütüne destek olduklarını açıkladılar. CHP’nin öncülüğünde “Lojistik Köyü Kars’a İstiyoruz” konulu imza kampanyası 30.12.2010 tarihinde başlatıldı ve 3 gün içinde sadece Kars merkezde 10 bine yakın imza toplandı.” dedi.

Yönetim kuruluyla birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektuplar yazdıklarını da hatırlatan Bilgir, “Bu aktiviteler üzerine bizce sayın Erdoğan, 08.01.2011 tarihindeki Kars gezisinde bu isteği örtmek için heykel tartışması başlattı. Bu arada Kars’ın da içinde olduğu 4 Lojistik Merkezin kurulması önümüzdeki 5 yılda planlanan Trabzon-Kars Demiryolu Lojistik Merkezin kurulacağı resmen açıklandı. Ama bu açıklama inandırıcı bulunmadı. Sayın Erdoğan’ın açıklaması inandırıcı bulunmayınca 13 Ocak’ta yapılan resmi açıklamada Kars Lojistik Köyü’nün planlandığı resmen DDY tarafından açıklandı. Bu karar yetmez. Ama bir aşamadır. CHP Kars İl örgütünün çabası ve Kars halkının birlik ve bütünlüğünün başarısıdır. Biz bunu bir seçim vaadi olarak görüyoruz. Çünkü açıklama muallakta. Kars-Trabzon Demiryolunun yapımından sonra Lojistik Merkezin yapılacağını söylüyor. Bu yolun hiç bir çalışması yok ve yapımı fikri de ciddi değil. İhale zamanı belli değil. Hiç bir fizibilite çalışması yok. BTK Demiryolunun yapımı için 15 yıl beklendi. Bir 15 yıl daha mı bekleyecek Kars halkı..!” diye konuştu.

Bilgir şöyle konuştu: “Bilinen bir şeydir; Bu şehir 10 bin liralık ödenekle yapılacağı söylenen ve hayal, yalan olan çok stad ve kapalı salon programı gördü. Açıkça ilan ediyoruz; Kars Lojistik Merkez ve demiryolları projeleri bir an önce hazırlanarak, Mart ayına kadar ihalesi yapılırsa, inandırıcı bir mesaj olabilir, belki… Ama ihtimal yoktur ve bu nedenle de doğru değildir… Trabzon-Kars Tren Yolu yetmez, Hopa-Ardahan-Kars-Ağrı üzerinden İran ve Irak’a bağlantılı tren yolu ağı hayati önem taşımaktadır. Bu sadece ekonomik bir proje değildir. Sosyal bir projedir. Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı illerinde göçü durduracak bir projedir. Kars’ı tren yolu merkezi yapmazlarsa bunu CHP iktidarı gerçekleştirecektir.

Başbakan Erdoğan tarafından “Ucube” diye adlandırılan İnsanlık Anıtı’na da değinen Bilgir, şunları söyledi: “Hasan-ı Harakani Hazretlerinin de isminin geçtiği heykel tartışmasına gelirsek; inanç üzerine siyaset yapmak kimseye yakışmaz. Hasan-ı Harakani Hazretlerinin Türbesinin kompleksi içinde 12 Havariler Kilisesi de vardır. Koruma altındadır. Bu parselin ihyası 1996-97 yılından beri sürmektedir. Ödenekler ayrılmış, harabe halindeki külliye ihya edilmeye başlanmıştır. Manevi merkezimizdir ve yapılanlar da doğrudur. Ama bu sadece sayın Başbakan’ın gayretiyle de olmamıştır. “Ucube” adını taktığı heykelin yapımı bir AKP icraatıdır. Eleştiriye hakkı yoktur. Teşkilat Başkanımız Gürsel Tekin’in dediği gibi “Halk geçim sıkıntısından heykel haline” gelmiştir. Kars halkı işsizlikten kırılıyor. Milli gelir 1000 doların altında, Afrika ülkeleri düzeyine düşmüş. Başbakan heykellerle kavga ediyor. Bu yanlıştır. Kavga ile korku imparatorluğu ile bu ülkeyi yönetemez. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Kars gezisinde sözlerini hatırlatacağız. Ardahan gezisinde de Başbakan Erdoğan’a... Lojistik Köy ve Hopa-Kars-İran Demiryolu Projesini de. Ya yapacaklar, yaptıracağız ya da CHP iktidarı yapacak. Tercih onların...”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.