1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP'den anlamsız uğraş
HDP'den anlamsız uğraş

HDP'den anlamsız uğraş

Yüksek Seçim Kurulu Alibeyoğlu'nun seçime girmesi için önünde hiçbir engel olmadığı kararına vardı.

A+A-

HDP Kars İl Başkanlığı'nın avukatları Sertaç Çelikkeleli aracılığıyla, DSP Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu'nun adaylığının iptali istemiyle ilk önce Merkez İlçe Seçim Kurulu'na, daha sonra İl Seçim Kurulu'na ve son olarak da Yüksek Seçim Kuruluna sunduğu itiraz dilekçesinin kesin olarak reddine karar verildi.  

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ret kararının ardından bir basın açıklaması yayımlayan Demokratik Sol Parti Kars İl Başkanlığı HDP'nin anlamsız bir uğraş içerisinde olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "HDP Kars İl Başkanlığı'nın, Türkiye'de onlarca emsal karar ve örneği olmasına karşın, partimiz adayı Sayın Naif Alibeyoğlu'nun aday gösterilmemesi adına verdiği anlamsız uğraşı ve yaratmaya çalıştığı algıyı anlamış değiliz. Bu tür kirli siyasi hamlelerle bizleri daha da güçlendirirken, kendilerini de daha zayıf bir hale getiriyorlar.

Marmaris'te, Bodrum'da, Avcılar'da, Şişli'de ve Gazi Antep'te bunların örneğini yaşadık. İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'ye geçmesinin örnek gösterilmesi de HDP Kars İl Başkanlığı'nın bu süreci nasıl yanlış izlediğini gözler önüne sermektedir ki Sayın Kocamaz, İl Seçim Kurulu'na başvuruların yapılmasının ardından istifa ettiği için kabul görmemiştir. 

Ayrıca her defasında itiraz sebebi olarak 2820/20 sayılı kanunun 40. maddesini örnek göstermeleri ancak sonuç kısmını paylaşmamaları da ne kadar ucuz bir çaba gösterdiklerini ve düştükleri aciz durumu özetlemektedir."  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.