1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP Sözcüsü Bilgen: “Seçim çalışmalarımızı hiçbir gerilim ve polemiğe girmeden sündüreceğiz”
HDP Sözcüsü Bilgen: “Seçim çalışmalarımızı hiçbir gerilim ve polemiğe girmeden sündüreceğiz”

HDP Sözcüsü Bilgen: “Seçim çalışmalarımızı hiçbir gerilim ve polemiğe girmeden sündüreceğiz”

HDP Sözcüsü Bilgen Kars Milletvekili Ayhan Bilgen: “Seçim çalışmalarımızı, asla hiç kimse ile gerilim ve polemiğe girmeden çevreye ve esnafa rahatsızlık vermeden, birlerinin bizi toplumun değer yargılarıyla suçlamalarına fırsat vermeyecek bir yaklaşım içe

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili adayı Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin Kars’taki seçim bürosunu ziyaret etti.

24 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde kendisi ile birlikte HDP’den Kars milletvekili adayları olan Arzu Moco ve Bişar Abdi Alınak ile birlikte HDP İl Başkanlığını ziyaret eden Ayhan Bilgen burada partiler ile bir araya geldikten sonra Halit Paşa Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunu ziyaret etti.

HDP Kars İl Eşbaşkanı Ekrem Savcı ve DBP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anli ile birlikte seçim bürosunda partililere ve gazetecilere konuşan HDP Kars Milletvekili Adayı Ayhan Bilgen, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile birlikte kısaca ülke gündemini değerlendirdi.

25 Haziran sabahına, başka bir meclis, başka bir ülke, başka bir yönetimin mümkün olduğu bir anlayışına uyanmanın mümkün olduğunu söyleyen Bilgen: “Seçim sürecinde asla hiç kimse ile gerilim ve polemik içerisine girmeden çevreye, esnafa rahatsızlık vermeden, toplumun değer yargılarıyla bizi suçlamalarına asla fırsat vermeyecek bir yaklaşım içerisinde yürüteceğiz.”dedi.

Kars’ta 3 milletvekilini de almak istediklerini söyleyen Bilgen, HDP’nin barajını geçmesi gerektiğine vurgu yaparak, kimi çevrelerin HDP’yi iki ittifakta da dışarıda bıraktığı için yüzde 10’la yarışan, barajla karşı karşıya bırakılan bir parti olmayacaklarını ileri sürdü.

HDP’nin barajı geçememesi durumunda Kars’tan 3 vekil çıkartılması durumunda Kars’tan aldıkları oyun MHP olarak parlamento’ya gideceğini de söyleyen HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen: “Dolayısıyla da biz şunu çok net biçimde söylüyoruz; bu seçimde özellikle HDP barajı geçmeli ki Parlamentoda muhalefet çoğunluğu etsin. Birinci turda ancak o zaman Türkiye’de yeni bir yönetim imkanı ihtimali doğacaktır. İkinci tur seçimlerine cumhurbaşkanlığı seçimlerini de ona göre 25 Haziran’da kim kalmışsa oturacağız yeniden değerlendireceğiz. Bizim barajı geçmemiz durumunda Türkiye genelinde Kars’taki alacağımız oy şüphesiz diğer partilerin arasında oyların nasıl dağılacağına göre kaç vekil çıkaracağımızı belirleyecek. Bunu önümüzdeki günlerde belki burada özel, yerel araştırmalarda yaparak sizlerle paylaşacağız, değerlendireceğiz.” Dedi.

BU SEÇİMİN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ EKOMOMİDİR

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin en önemli gündemini ekonomi olduğunu da söyleten Ayhan Bilgen: “Bu seçimin en önemli gündemi ekonomidir. Şüphesiz demokrasi, barış, çözüm bizim açımızdan hiç değişmeyen gündemdir. Ama artık Türkiye’de demokrasi ile ekonomi arasındaki ilişki barışla istikrar arasındaki işsizlik yoksulluk arasındaki ilişki toplumun bütünü tarafından görülüyor. Biz bunu 7 Haziran’da söylediğimizde bazıları diyorlardı ki ‘Hayır bu sadece Kürtlerin sorunudur’

TEK ADAM SORUNU SADECE KÜRTLERİN SORUNU DEĞİL

Şimdi gördük ki tek adam sorunu sadece Kürtlerin sorunu değil. Keyfi yönetim parti devleti Terekemeyi de ilgilendiriyor, Azeriyi de, Yerliyi de, Arabı da, Çerkezi de herkesi ilgilendiriyor. Çünkü keyfi yönetimde bir kişi her şeyi biliyor gibi davranır. Bir kişi her şeyi biliyor gibi davrandığında aslında o bir kişinin hiçbir şey bilmediği yaşadıklarımızdan çok net biçimde ortaya çıkar. Suriye’de hiçbir şey bilmedikleri ortaya çıktı. Ekonomide döviz ile ilgili hiçbir şey bilmedikleri çok net biçimde ortaya çıktı. Şurada yanı başımızda Gürcü Larisi değer kazanıyor Türk lirası karşısında. Son iki yıl içerisinde Bulgaristan’ın parası, Azerbaycan’ın Manatı, Suriye’de iç savaş var Suriye’nin parası Türkiye’den daha değerli pozisyona geldi, iki kat, üç kat değerli pozisyona geldi. Yanı başımızda işte yakıt dolayısıyla biliyorsunuz yani Gürcistan’ın parasının değeri Karslıları da doğrudan ilgilendiriyor ama Gürcistan parası bile Türk parasını geçiyor. Şimdi düşününki hadi dolar arkasında Amerika var, hadi euro arkasında Avrupa Birliği var, peki yarın sizin iki tane üç tane şehriniz kadar ekonomisi sanayisi olmayan ülkelerin parası bile Türk Lirasından daha çok değer kazanıyorsa o zaman demek ki bu ülkede bir sorun var. Bu ülkeyi yönetenler de bir sorun var. Bu ülkenin halkında değil çalışkan, üretken, fedakar, cesur bir halk var ama sadece bizi birbirimize düşürerek, sadece gererek ekonomik sorunların üstünü örtmeye çalışan bir yönetim anlayışı var.

Dün bir Başbakan Yardımcısı biliyorsunuz ilginç bir söz söyledi dedi ki; ‘Bu HDP ile döviz birlikte yükseliyor demek ki dövizi HDP yükseltiyor.’ Şimdi ülkeyi biz yönetmiyoruz. Evet doğru HDP’de yükseliyor, mazot da yükseliyor, döviz de yükseliyor, enflasyon da, işsizlikte yükseliyor. Ama aslında bunlar yükselirken eğer HDP yükseliyorsa demek ki bu ülkede bu sorunların çözümünün HDP eli ile olacağına dair algı ve beklenti de yükselecek demektir. “ şeklinde konuştu.

Bilgen burada yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçim çalışmalarında da asla hiç kimse ile gerilim, polemik içerisine girmeden çevreye, esnafa rahatsızlık verecek, toplumun değer yargılarıyla bizi suçlamalarına asla fırsat vermeyecek bir yaklaşım içerisinde bu çalışmayı yürüteceğiz. Biz eşit ve özgür bir seçim kampanya olmasını istiyoruz. Baştan yarışa zaten biz haksız biçimde geriden başlatılıyoruz. Şu anda 9 milletvekilimizin vekilliği düşürüldü. Dün İdris Baluken biliyorsunuz milletvekilimiz kararı kesinleştirildi, Batman’dan aday olacakken bunu engelleyecek bir tutum ortaya konuldu. 11 milletvekilimizin vekilliği düşürüldü, 9’u ceza evinde 60’ın üzerinde Belediye Başkanımız tutuklu, 100’e yakın Belediyeye Kayyum atandı ve biz de onlara cevabı şöyle verdik dedi ki; ‘Madem siz bize ve bize oy verenlere cezaevini layık görüyorsunuz, biz de bu ülkenin Cumhurbaşkanı cezaevinden çıkartma iddiasını ortaya koyuyoruz. Onun içinde sayın Demirtaş’a Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve takibi milletvekilliği seçimde de partimize göğsümüzü gere gere, alnımız ak, yüzümüz açık biçimde kampanyamızı yürüteceğiz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Bilgen ve beraberindekiler esnaf ziyareti yaparak 24 Haziran seçimleri için destek istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.