1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hangi fethin namazı kılınacak?
Hangi fethin namazı kılınacak?

Hangi fethin namazı kılınacak?

AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de Ani Ören Yeri’nde kılacağı Cuma namazının siyasi bir şov olduğunu söyleyerek, “Bahçeli, hangi fethin namazını kılacak?” dedi.

A+A-

Milletvekili Güven ; “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ermenilerin Akdamar Kilisesi’nde yaptıkları ayine karşı Ani’de kılacakları Cuma namazının siyasi bir şov olarak niteleyebiliriz. AK Parti, yaptığı hizmetlerle Türkiye’ye yepyeni ivmeler kazandırırken, MHP’nin hayali şeylerle uğraşması, MHP’nin Türkiye meselelerine verdiği önemin bir göstergesidir. Önce şunu belirtmek isterim ki Kültür Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay, “Toplu halde bu gibi mekanlarda namaz kılmak yasal olarak mümkün değildir.” demiştir. MHP’den beklenen tavır ise MHP’nin siyasi bir parti olarak yasalara saygılı olmasıdır. Ayrıca duvarlara ilan yapıştırarak kılınan bir Cuma namazının ciddiyetsizliğini ise tartışmaya gerek yoktur. Medeniyetler ittifakında önemli roller üstlenmiş olan Türkiye dünya ülkeleri ile de hızla entegre olmaktadır. Diğer ülkelerle geliştirilen ittifakların temelini ise başta saygı ve hoşgörü oluşturmaktadır. Ani, 1064 yılında Selçuklu Sulatanı Alpaslan tarafından fethedilmiş ve fetih namazı da Sultan Alpaslan tarafından kılınmıştır. Sayın Bahçeli’nin hangi fethin namazını kıldığı ise meçhuldür.” diye konuştu. 

 

Güven, daha sonra şunları söyledi: “Akdamar Kilisesi’nde yapılan ayin ise Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, “Toplumumuzun ülkede ki azınlıklara karşı olan hoşgörüsünün bir ifadesidir.” Bu ifade kendisini milletimizin manevi ve ananevi yapısında bulur. Bu yapılanmayı Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un Fethi sonrası azınlıklara gösterilen hoşgörüsünde izlemek mümkündür. Sayın Başbakanımızın da bu hoşgörüyü günümüze taşıyarak barış içinde bir arada yaşamaya dair tüm dünyaya önemli bir mesaj vermiştir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.