1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hadi Özışık Yine Haklı Çıktı
Hadi Özışık Yine Haklı Çıktı

Hadi Özışık Yine Haklı Çıktı

İnternethaber yazarı Hadi Özışık Yine Haklı Çıktı...

A+A-

Kars’ta hangi partinin kaç milletvekili çıkaracağını,12 Haziran günü kaleme alan Hadi Özışık, Kars konusunda yine yanılmadı.

Kars’ta 12 Haziran günü gündem yaratan ve önemli tartışmalara konu olan yazı, 24 Haziran akşamı, Kars halkı tarafından teyit edildi.

Hadi Özışık, yazısında, HDP'nin bir milletvekili çıkarma şansı var, Bakan Ahmet Arslan 24 Haziran'ı garantilemiş, 2019'u düşünüyor, Ak Parti Kars’tan 2 milletvekili meclise gönderiyor, diye yazmıştı.

İşte Hadi Özışık’ın o yazısı :

Kars'ta hangi parti kaç milletvekili çıkaracak?

Kars'taydım bir kaç gün önce... Muharrem İnce gelip geçmişti bizden önce. Ahaliye vaziyeti sorduğumda, "iyi kalabalık toplamış" dediler... 

Ve fakat...

İnce'nin mitinginde insan bolluğu olsun diye, HDP'nin de boş durmadığını söylediler...  Bakan Ahmet Arslan ise "referandum havası"ndaydı:

"Hadi Bey, referandumdaki coşkunun aynısını yaşıyoruz. Kars'ta ilk kez etnik kimlik ön plânda değil. Azeriler, Terekemeler, yerliler Kürtler... herkes ağız birliği etmiş ve hizmet bekliyor."

Kars çok acı çekti... Kardeş kardeşi boğazladı vaktinde. Birlik yoktu, beraberlikten uzak düşmanlık vardı eskiden. Şimdi bir olmuşlar... öz evlatları Ahmet Arslan'la birlik olmuşlar.

Ahmet Arslan, onlara "canlarım" diye sesleniyor.
Onlar da, "Ha can..." karşılığını veriyor...

Bir zamanlar "satılık şehir" olarak anılan ve Süleyman Demirel'in "50 milyon" paha biçtiği eski Kars'tan eser kalmamış şimdi. Her bir yeri şantiye olmuş memleketimin. İlçeleri de öyle.. Ne yana dönsek Ahmet Arslan imzası var.

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, seçim meydanlarında iki ayrı gösteri var şu sıralar, "soytarı gösterisi" ve "hizmet gösterisi..." 

Karslılar çok "soytarı" gördü bugüne kadar. O yüzden, yalana dolana, boş laflara... karnı tok hemşehrilerimin. 

Ahmet Arslan  Kars'ı dert edinmiş kendisine. Karslı'nın derdiyle dertlenmiş. Yaptıkları ortada, yapacağı çok şey var hâlâ... "Soytarılığın lüzûmu yok" dercesine işine bakıyor.. "Kibir"den, "riya"dan uzak olması ise en sevilen tarafı... 

Üniversiteden arkadaşı Emin Kaplan atlamış gelmiş Kars'a... sormuş soruşturmuş eski mektep arkadaşını "değişti mi" diye? Aldığı cevap hep aynı olmuş:

"O bizim canımız... hiç değişmedi, değişmez." 

TERÖR NASIL BERTARAF EDİLDİ?

Remzi Aras... 8 yıl AK Parti il Başkanlığı yaptı Kars'ta... Remzi Aras'ın il başkanlığı döneminde Digor'a, Dağpınar'a girilemiyordu. PKK'nın ağırlığı vardı buralarda..Remzi Aras "Canımız pahasına savaşıyorduk" diyor:

"Hadi Bey, şimdi ben ve arkadaşlarım Digor'da Dağpınar'da... Kars'ın her yerinde seçim çalışması yapıyoruz, yapabiliyoruz.. Bu rahatlığı Bakanımız Ahmet Arslan'la bulduk. "

Peki...

Sonuca geliyorum... 
25 Haziran sabahı ne olacağına yani... 

Kars'ta uzun aradan sonra CHP ilk kez milletvekili çıkarma şansı yakalamış. Ancak, yapılan aday değişikliği ile her şey ters yüz edilmiş. O yüzden 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin hemen hemen şansı yok gibi.

MHP eski gücünde değil. 
İYİ Parti'nin bunda etkisi büyük!
Millet İttifakı'na rağmen, MHP'nin de, İYİ Parti'nin de milletvekili çıkarma şansı yok denecek kadar az. 

HDP'nin bir milletvekili çıkarma şansı var. 
Tabii barajı aşarsa... HPD'nin baraj altında kalması halinde AK Parti'nin iki olan milletvekili sayısı üçe çıkabilir. Yani AK Parti'de iki milletvekili garanti. 3. aday, Abdulfettah Çetinkaya'nın da milletvekili olabilmesi HDP'nin baraj altında kalmasına bağlı.  

CHP'nin HDP'ye vereceği destek çok önemli.  CHP'liler, sandıkta HDP'ye oynarsa, AK Parti iki, HDP bir milletvekili çıkarabilir. 

Kars'ta sonuç ne olursa olsun, 24 Haziran sonrasında kazanan Ahmet Arslan olacak. Zira çok çalışıyor, çok ekiyor. Ektiğini biçmek için gecesini gündüzüne katıyor. 103 kilodan 89 kiloya düşmüş. Kendinden emin, "canlarım" dediği Karslılar'ın kendisini mahçup etmeyeceği görüşünde. 

Özeti şu:
Bakan Ahmet Arslan 24 Haziran'ı garantilemiş. 
O daha şimdiden 2019'u düşünüyor. 
Gözü de gönlü de belediyede... 

Hadi ÖZIŞIK / www.internethaber.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.