1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Güven: “Yerel seçimler öncesi ittifak sorunu var”
Güven: “Yerel seçimler öncesi ittifak sorunu var”

Güven: “Yerel seçimler öncesi ittifak sorunu var”

​​​​​​​AK Parti 23. Dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Ülkemizin önemli güncel gündemlerinden birinin siyasi partilerin yerel seçimlerde yapmayı düşündükleri ittifak sorunu olduğunu dile getirdi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Güven, AK Parti karşısında, 2002 yılından günümüze kadar her seçim ve referandumu kaybeden muhalefet partilerinin, 24 Haziran seçimlerinden sonra şimdi de yerel seçimler için ittifak çalışması yaptıklarını hatırlattı.

Durumu "Yenilen güreşe doymazmış.." şeklinde ifade eden Güven, muhalefet partilerinin amaçlarının Cumhurbaşkanlığı sistemini tartışılır hale getirmek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yerinden etmek olduğunu ileri sürdi.

Bu nedenle CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İyi Parti, HDP ve SP ile görüşmeler yaptığını hatırlatan Mahmut Esat Güven, MHP’nin ise AK Parti ile ittifak olunması halinde, istediği Adana, Mersin ve Manisa adaylarını açıkladıktan sonra bozduğu ve ittifak çalışmalarının yeniden gündeme getirmiş olduğunu söyledi.

AK Parti 23. Dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven yaklaşan yerel seçim öncesi ittifak çalışmalarını: “İttifak halinde, bu illerin belediye başkan isimlerini açıkladığı için de, bu illerin belediye başkan adaylarının MHP'den olmasını isteyeceklerdir. Yani memleket menfaatleri değil, kendi menfaatleri, siyasette alışılmış ayak oyunlarıdır. Siyasi partilerin hemen hepsi, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini, bu zorlu dönemden ancak milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde kurtulacağından bahsediyorlar.

Yalan söylüyorlar.."Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz."

Fiiliyatta ise aksi şeyler yapılıyor. Öncelikle muhalefet partileri, belediyede kazanırlarsa Cumhurbaşkanlığı Sistemini nasıl değiştirecekler. Bu konuyu açıklamaları gerekir. Cumhuerbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o makama zorla gelip oturmadı. Anayasa gereği değişen Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun olarak seçilerek o makama hak kazanmıştır. Yeni bir Anayasa değişikliğini ise belediye başkanları yapacak değildirler. Bunun için ittifaklar kuruluyor. Ülkenin emperyalistlerce kuşatıldığı bir dönemde, ittifaklar adı altında millet cephelere bölünmek isteniyor. Bence kendilerine güveniyorlarsa her partinin seçimlere ittifak yapmadan, kendilerinin girmesi gerekiyor. Önemli olan milletimizin birlik ve beraberliğinin bozulmasını önlemektir.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.