1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Güven: “Allah Adaya Sabır Versin”
Güven: “Allah Adaya Sabır Versin”

Güven: “Allah Adaya Sabır Versin”

​​​​​​​AK Parti 23. dönem AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, yaklaşan yerel seçimler öncesi Türkiye’deki belediye başkan adayı, meclis üyesi ve seçmen yapılaşmasını değerlendirdi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kaleme aldığı yazısında parti gözetmeksizin tüm belediye başkan adaylarına seslenen Güven, partilerin belediye başkan adaylarını belirleme işlemlerini hemen hemen tamamladıklarını hatırlattı.

Daha seçime iki buçuk ay kalmasına rağmen, belediye başkan adaylarının yörüngesini malum cenahların oluşturmaya başladıklarına işaret eden Güven, adayların mesaisinin büyük bölümünü bir tarafta tebrik etmeye gelenlerin, şimdiye kadar bilinmeyen akrabaların, iş isteyenlerin, binlerce oy tapusunun kendi üstünde olduğunu ve kime isterse ona oy verdirebileceğini söyleyen sahtekarların, iyiliğe ve kötülüğe gelenlerin kuşattığını söyledi.

BU AŞAMADA ADAYLAR KUZU GİBİDİR

Bu aşamada adayın kuzu gibi olduğunu da ifade eden Mahmut Esat Güven: “Allah adaya sabır versin. Gerçi bu aşamada adayda kuzu gibidir. Şimdiye kadar tanımadığı akrabalarını bağrına basar, yeni bir şey bulmuş gibi sevinir, göklere uçar. Gelenlerden canını sıkan olursa, onuda defterin bir köşesine yazmayı unutmaz.

Afiş basılması, seçim bürosu tutulması, seçim arabalarının belirlenmesi gibi masrafa dayalı işleri hiç sormayın. Çünkü mevzu para işi olunca, adayın tansiyonu yükselir. Bırakın bu işleri..Hele birde Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesi var ki, tam bir felaket..Memlekette adam kalmamış herkes aday. Birini yazsan öbürü düşman olur, öbürünü yazsan bu düşman olur. Üstelikte teşkilat,milletvekilleri, şehrin ileri gelenleri, yakın akraba,dost, en önemlisi de evde hanım, herkesin adayı vardır,herkes de aday belirleme peşindedir. Öyle bir meclis listesi hazırlamanız gerekir ki, halktan geçer puan almış olasınız. "Arkadaşını söyle, sana seni söyleyeyim" atasözü herhalde bu günler için söylenmiş.

ADAY DÜRÜST İSE MECLİSİNİ DE NİTELİKLİ KİŞİLERDEN OLUŞTURACAKTIR

Başkan adayı dürüst, adaletli, bilgi sahibi, haramdan kaçan, hizmeti ön planda tutan, mütevazi biriyse, meclisini de bu nitelikleri taşıyan kişilerden oluşturacaktır. Amacı, kişiliği kötü olan, bir başkan adayı da meclisini kötü insanlardan kuracaktır. Zaten dürüst bir başkan eğri bir meclisle, eğri bir başkanda dürüst bir meclisle çalışamaz. Bazende başkan adayı kendisine karşı çıkmasınlar diye, meclis üyelerini sönük tiplerden oluşturur. Başkanın amacı tek adam olmaktır. Böyle bir anlayış şehre ve halka zarar verir. Çünkü istişarede hayır vardır. Bilim sahibi, proje üretebilen bir meclis, başkanında en önemli desteğidir.

DAVUL BELEDİYE BAŞKANININ BOYNUNDA, TOKMAK ENCÜMEN ÜYELERİNİN ELİNE GEÇER

Bazende bu işin tersi bir durumla karşılaşabiliriz. Bu durumda davul belediye başkanının boynunda, tokmak encümen üyelerinin elindedir. Bol bol yolsuzlukların, anarşinin olduğu, hizmetin olmadığı bir belediye. Belediye artık kurum olmaktan çıkmış, eşkıya yuvasına dönüşmüş demektir. Vebali kaldırılmayacak kadar büyük.. Allah kimseyi böyle şaşırtmasın.

Kısacası meclis üyelerinin yazımı, bir belediye başkanı için hem halka karşı vitrin açısından, hem seçim kazanılmışsa yapılacak hizmetler açısından çok önemlidir. Oluşturulacak meclis, insanı rezil de eder vezirde. Öyle yap ki sonradan Neşet Ertaş'ın,"Kendim ettim, kendim buldum" türküsünü okumasın. Uyumlu ve verimli bir çalışma yapabilmen için, kendi kadronu kendinin oluşturması gerekir. Yarısını milletvekilleri, birkaçını teşkilat, bir ikisini hanım,eş, dostun oluşturacağı meclis, hiçbir zaman seçilen belediye başkanının meclisi olamaz. Tabi ki, istişarede hayır vardır. Onlarla istişarelerde bulunmak hem bir nezaket, hemde doğru kararların çıkması açısından önemlidir. Bu yazdıklarım parti farkı gözetmeden, tüm belediye başkan adaylarına genel bir seslenişimdir.” Şeklinde değerlendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.