1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fettah Çetinkaya, AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı
Fettah Çetinkaya, AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı

Fettah Çetinkaya, AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı, Tüdemsaş Yönetim Kurulu Başkan vekili, UDH Bakanı Ahmet Arslan’ın Danışmanı A.Fettah Çetinkaya, görevlerinden istifa ederek, AK Parti Kars Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

A+A-

A.Fettah Çetinkaya’nın Kars’tan AK Parti Milletvekili aday adayı olması memnuniyet yarattı.

Fettah Çetinkaya kimdir:

Kars ilinin Sarıkamış ilçesine bağlı gecikmez köyünde 1966 yılında dünyaya geldi.  Eğitim için ilkokul çağında İzmit’e gidip orta öğrenimini orada tamamladı. Lise eğitimi için Sarıkamış’a dönerek 1982 yılında Sarıkamış Lisesinden mezun oldu. Üniversite giriş sınavından  başarı sağlayıp Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü kazanarak bu fakülteden 1986 yılında mezun oldu. Mezun olduğunun ertesi günü  Yapı Kredi Bankası’nca gelen iş teklifi üzerine  Mali Tahlil uzmanı olarak 7 yıl görev yaptı. Bu süre sonunda bankadan ayrılarak devlete hizmet etme amacı taşıdığı için müfettişlik sınavına hazırlandı. Girdiği yarışma sınavı sonucunda yeterlilik alarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık İş Müfettişliğinde  10 yıl Bakanlık İş Müfettişi olarak  görev yaptı. Başarılı çalışmaları sonrası Müşterek kararname ile Denizcilik Müsteşarlığı müfettişliğine atandı. Burada 4 yıl Teftiş kurulu Başkan Yardımcılığı yaparak Denizcilik Müşteşarlığı müfettişlerince yapılan teftişleri koordine etti. Ak Parti  Milletvekilliği aday adaylığı öncesi düzenleyici nitelikte Bağımsız idari otoritelerden Bilgi ve Teknolojileri iletişim kurulunda Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. Aynı zamanda  Ulaştırma Bakanlığı Bakan danışmanlığı görevini sürdürürken diğer yandan Tüdemsaş Genel Müdürlüğü başkan vekilliği görevini idame ettirmekteydi.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

2000-2001 Öğretim yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığına Bağlı Devlet Lisans Okulunda 9 ay süre ile İngilizce dil kursu aldı. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Milli Güvenlik Akademisinde 2006 yılında 60.dönem müdavimi olarak eğitim aldı.   Eğitim sonrası oluşturulan heyet ile birlikte Çin'in başkenti Pekin ve Şanghay'a inceleme ve araştırma gezisine katıldı.

Macaristan, Almanya, İspanya ve Amerika da Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde çalışmalarda bulundu.

TUDEV Türkiye Müfettişler ve Uzmanlar Denetim Elemanları vakfının genel sekreterliği görevinde bulundu. Yayın koordinatörlüğünü yaptığı Tudev İş Dünyası Dergisin de mesleki makaleleri yayınlandı.

Bir dönem yüzme federasyonu denetleme kurulu üyeliği yaptı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Kars Ak Parti Milletvekilliği adaylığı için Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki görevlerinden istifa etti.

31432596_2020107541352635_1121130064294091500_n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum