1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Evet… Evet… Evet…”
“Evet… Evet… Evet…”

“Evet… Evet… Evet…”

Eski CHP'li dünün Anaplı bugünün AKP'lisi işadamı : 'Hayır' demek için aklımızdan zorumuzun olması lazım…

A+A-

12 Eylül işkenceleriyle sakat kalan Kars eski CHP İl Genel Meclis üyesi, işadamı Fevzi Yılmaz (72), "Bu anayasa değişikliği referandumuna 'hayır' dememiz için aklımızdan zorumuzun olması lazım." dedi.

 

80 darbesinde Diyarbakır Cezaevi'nde çeşitli işkencelere maruz kalan ve sağ bacağı kesilen Kars eski CHP İl Genel Meclis üyesi Fevzi Yılmaz, darbecilerin yargılanması için referanduma destek vereceğini ifade etti. "Cezaevinde bize zindan hayatı yaşattılar." diyen Yılmaz, "Diyarbakır Cezaevi'nde türlü türlü işkenceler gördük. Benimle birlikte çok sayıda insan bacağını kaybetti; sağlığından oldu. Bizimle beraber çok sayıda MHP'li de mağdur oldu. Bunun için yapılacak referandumu sonuna kadar destekliyorum. MHP ve CHP'nin tabanının da 'evet' diyeceği kanaatindeyim." diye konuştu.

 

Anayasa değişikliği oylamasının bir seçim gibi düşülmemesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Seçim ayrı bir şey. Anayasa değişikliği ile ileriye bir adım atılıyor. Bunun eleştirilecek bir yanı yok. Yok, eğer 'Kenan Evren ve arkadaşları çok iyi bir şey yaptılar, bunlar yargılanmasın' diyorsak bu da aklımızdan zorumuz var demektir." ifadelerini kullandı. Anayasa paketinde bulunan maddelerin halk yararına olduğunu dile getiren Yılmaz, "Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın üye sayısının artırılmasının ne gibi bir zararı olabilir?" diye sordu.

 

Referandumda CHP'nin takındığı tavrı anlayamadığını ifade eden Yılmaz, parti içindeki Doğu ve Güneydoğu'dan bir çok insanın bu değişikliğe 'evet' diyeceği kanaatinde olduğunu ifade etti. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP şu anda MHP'nin peşinde bir hayale takılmış gidiyor. O hayal de şu. CHP'liler şu anda diyor ki referandumda 'hayır' çıkarsa hükümet seçime gider, biz de MHP'lilerle birlikte bir hükümet kurarız. CHP'nin bu kadar erozyona uğramasını ben halen düşünemiyorum. MHP'yle birlikte iktidar kuracak. Birçok sosyal demokrat da bundan medet umuyor."

 

Kars ve Ardahan'da referandumda 'evet' oyu çıkacağını tahmin ettiğini kaydeden Yılmaz, paketin geçmemesi durumunda yaşanan birçok mağduriyetin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.