1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Etnik Ayrımcılık Yapılmayacak
Etnik Ayrımcılık Yapılmayacak

Etnik Ayrımcılık Yapılmayacak

AK Parti Kars 2. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’ta kesinlikle etnik ayrımcılık yapılmayacağını söyledi.

A+A-

Kılıç, “Kars’ta bu kısa süreçte, insanların oldukça ısrarlı şekildeki, hocam ne milletsiniz? sorusuna, cevap vermek zorunda kalırken, utandığımı, sıkıldığımı, ancak yinede cevap bekleyenlere; yerli ve mutaassıp bir aileden geldiğimi ve AK Parti’nin aday belirlemelerinde de bunun dikkate alındığını düşündüğümü söylüyorum. Ancak bunu soranlara, etnik kökenin aslında hiç kimsenin bir tercihi olmadığını, asıl olan ve şükretmeleri gereli olan şeyin insan olarak yaratılmış olmak olduğunu da ifade ediyorum” dedi.

AMAÇ KARS’IN GELECEĞİ OLMALIDIR

Kılıç ayrıca, “Allah nasip, kısmet eder de Milletvekili olursam; bu etnik ayrımcılığın nazarımda hiç önemli olmayacağını da Kars halkına göstereceğim. Ben bilim adamıyım, benim nazarımda asıl olan bilgidir, emektir, beceridir ve liyakattır. Adalet kavramı da bunlara saygı göstermeyi gerektirir, başarı da bunlara dikkat edildiğinde elde edilir. Ama şunun da bilinmesini isterim ki; bu süreçte Kars’ta bütün partilerin adaylarını ziyaret ederek, hiçbir etnik yapının bir diğerine tercih edilmesine asla müsaade etmeyeceğimi de ifade edeceğim. Amaç bütün insanların refahı, huzuru ve mutluluğu olmalıdır, amaç Kars’ın geleceği olmalıdır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.