1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ermeniyi kurtarma projesi
Ermeniyi kurtarma projesi

Ermeniyi kurtarma projesi

Demokratik Sol Parti Kars İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu, Kars’ın ve ülkenin geleceğini Ermenistan’a bağlamak alçaklıktır, Ermenilerin geleceği Kars’ın ve Türkiye’nin elindedir, dedi.

A+A-

Türkiye Ermenistan sınırlarının Kars ekonomisine hiçbir faydasının olmayacağını vurgulayan Hasan Ahmetoğlu, sınırın açık olduğu zamanı da gördük, Kars’ta yalnızca fuhuş sektörü gelişti, Kars’ın ahlakı bozuldu, diye konuştu.

Türkiye Ermenistan sınırlarını açma girişimi Kars’ı değil, Ermenistan’ı kurtarma projesi olduğunu ifade eden Hasan Ahmetoğlu ; Ermenistan’ın bugünkü durumu ortadadır, sınırlar açılırsa tek karlı çıkacak Ermenistan’dır. Hem uluslar arası platformlarda siyasi anlamda  elini güçlendirecek, hem de Kars üzerinden dünyaya açılacaktır. Sınırların açılması Ermenileri rahatlatacaktır. Kars - Tiflis - Bakü demiryolu ile de saf dışı bırakılan Ermenistan'ın Kars'tan sınırı açmak istemesi son çaresidir. Bu anlamda sınırın açılması için de belirli şartlar gereklidir. Bunlar ; toprak talebi, tazminat, soykırım iddiaları ve Karabağ’dan Ermenilerin geri çekilmesidir. Bu şartlar ortada iken sınırların açılması istemek ciddi anlamda ülkeye ihanettir, dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.