1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Engelleri Kaldırıyoruz'
Engelleri Kaldırıyoruz

'Engelleri Kaldırıyoruz'

Şimdiye kadar alışılagelmiş hizmetlerin dışında farklı bir hizmetle toplumun karşısına çıkan Kars Ülkü Ocakları, engelli bir vatandaşımıza tekerlekli sandalye hediye etti.

A+A-

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış ve yönetim kurulundan oluşan bir heyet İstasyon Mahallesi Taşlı Harman Caddesinde oturan Şükran Mart isimli yürüme engelli vatandaşı evlerinde ziyaret ederek, tekerlekli sandalye hediye etti.

 

Şükran Mart, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış’a teşekkür ederek, mutluluğunu kelimelerle ifade edemediğini söyledi.

 

 Ülkü Ocakları Kars İl başkanı Onur Ersançmış şunları belirtti ; “Günümüz Türkiyesinde engellilerin toplumla bütünleşme konusunda büyük sorunlar içinde yaşadıkları bilinmektedir. Sürekli sorunlarla boğuşan, bu sorunlara kalıcı çözümler üretemeyen bireyler kendilerini mutsuz hissetmektedirler. Bu da temel insanlık hakkı olan bireyin kendisini gerçekleştirme ve mutlu kılma hakkına ortadan kaldıran düşük yaşam kalitesi demektir. Engellilerin genel olarak toplumla bütünleşmesinin önündeki engelleri hepimiz bilmekteyiz. Bunlar yoksulluk, eğitim, ulaşım, fiziksel çevre, konut ve iş imkânları yetersizliği gibi engellerdir. Türkiye de yaklaşık bir milyon civarında engelli vatandaşımızın olduğunu göz önünde tuttuğumuz vakit sorunun ne kadar büyük olduğu kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bu anlamda hem devletimizi hem de halkımızı engelli vatandaşlarımız konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bizler engelli vatandaşlarımıza acıyarak değil sevgiyle bakmalıyız. Onlara bir engelde biz olmamalıyız. Engellilerle birlikte yaşama kültürünü oluşturmalıyız. Onları başta üretim ve ekonomik faaliyetler olmak üzere hayatın her alanında ki sosyal süreçlere etkin bir şekilde dâhil edebilmeyiz. Ayrıca devletin kamu ve özel sektörde ki iş yerlerinde zorunlu engelli çalıştırma oranının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kars Ülkü Ocakları olarak engelli vatandaşlarımız konusunda hassasiyetimizin devam edeceğini bütün halkımızın bilmesini istiyoruz” dedi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler