1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dostluk Köprüsü Kuracağız
Dostluk Köprüsü Kuracağız

Dostluk Köprüsü Kuracağız

Bekleviç Rusya ve Ermenistan basınlarında yer bulan haberlere yazılı açıklama ile yanıt verdi.

A+A-

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Ermenistan ile Türkiye arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokollerin birinci yılında partisinin yöneticileri ile birlikte Ahirhan Çayı'ndan Ermenistan'a geçiş yaptı. Bekleviç konu ile ilgili Rusya ve Ermenistan basınlarında yer bulan haberlere yazılı açıklama ile yanıt verdi.

 

Bekleviç, "Gerçekleştirdiğimiz faaliyet Rus sınır birlikleri ile Ermenistan arasında diplomatik bir sorun çıkartmak amaçlı değildir. Mesele sınırı nasıl geçtiğimiz değil; asıl konu protokollerin birinci yıl dönümünde sınırın açılması yönündeki taleplerimizdir. Her iki toplum için kanayan bir yara olan Türkiye-Ermenistan sınır kapısının açılması talebimiz ile Kars Arpaçay (Ahirhan) Çayı'ndan nehir üzerinden çıplak ayak ile Ermenistan'a geçtik. Bu sembolik faaliyetimiz çerçevesinde her iki hükümetinde

 

dikkatini tekrar sınır kapısının açılmasına yoğunlaştırmayı hedefledik. Eğer sınırın 2011 yılı içerisinde de açılmaması durumunda aynı faaliyeti Ermenistan tarafında 1.000 Ermeni genç Türkiye tarafında 1.000 Türk genç ile tekrarlayacağımızı sınırda açıkladık. Faaliyetimizin hemen akabinde Ermenistan sınırını koruyan Rus Sınır Birlikleri komutanı Albay Andrey Guzeyev geçişin gerçekleşmediğini savunan bir basın açıklaması yayınladı. Biz de sınırı geçtiğimizi ispatlayan resimleri haber ajansları ile paylaştık.

 

Ermenistan tarafına da faaliyetimizin sembolik olduğunu ve niyetimizin savaş değil; dostluk ve barış olduğunu hatırlattık. Geçtiğimiz günlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yardımı ile Ermenistan Dış İşleri Bakanlığı'ndan bir randevu talebinde bulunduk. Randevu talebimize Erivan'ın yanıtını bekliyoruz. Olumlu olması durumunda önümüzdeki haftalarda Erivan'a gideceğiz. Bizim talebimiz Türkiye ile Ermenistan arasında sınır kapısının açılması ile birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesidir.

 

Biz gerek Kars'ta gerek Erivan'da gerçekleştirdiğimiz çalışmalar çerçevesinde her iki toplumun birbirlerini ne kadar tamamladıklarına şahit olduk. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetin her iki toplumda da sosyolojik karşılığı bulunmaktadır. İhtiyar siyasetçiler bir takım tarihi bagaj yükleri nedeniyle sınır kapısının kapalı tutulması için çaba sarfetselerde biz Türk ve Ermeni genç nesil olarak bu kapıyı açacağız. Bu hedefimizi her iki ülke kamuoyuna da ilan ediyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.