1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kan Bağışına Yoğun İlgi
Kan Bağışına Yoğun İlgi

Kan Bağışına Yoğun İlgi

Kars’ta Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi oldu.

A+A-

Hükümet Konağı önünde açılan Kızılay’a ait çadıra kan bağışında bulunmak üzere vatandaşların sıraya girmesi yetkilileri sevindirdi.

 

Kampanyaya destek vermek için sıraya giren vatandaşlar kan bağışında bulunarak Kızılay destek olurken, birçok vatandaşta kan oranlarını ölçtürdü. Kan vermek için sıraya girenlerin arasında KARSESOB Başkanı Adem Burulday, Şoförler Odası Başkanı Kıyas Alp, Sanayi ve Ticaret Müdiresi de yerini aldı.

 

Kızılay Kars Şubesi Başkanı Remzi Aras, her vatandaşın mutlaka kan bağışında bulunması gerektiğini söyledi.

 

Remzi Aras; “Kızılay tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına her vatandaşın katılarak kan bağışında bulunması gerektiğine inanıyorum. Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılayan Kızılay’a vereceğimiz kanın, bir başka kişinin hayatını kurtardığını unutmayalım.Bunun için herkes üzerine düşen görevi yerine getirerek kan bağışında bulunmalıdır” dedi.

 

Kızılay Kars Şubesi Başkanı Remzi Aras; “Türkiye bir çok insanın kan ihtiyacını kan merkezleri karşılamaktadır. Bunun için kurulan çadırlarda kan bağışı kampanyalarına her vatandaş mutlaka katılmalıdır. Verilen kanların ülkede her gün yüzlerce hastanın hayatını kurtardığını unutmayalım. Bu açıdan herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

Merkezi Erzurum’da bulunan Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi yetkilileri tarafından Kars’ta kurulan Kızılay çadırında başlatılan kan bağışlama kampanyasına katılan ve kan bağışında bulunan vatandaşlar uzmanlar tarafından da bilgilendiriliyor. Vatandaşların kan değerlerini de ölçen uzmanlar, gerekli bilgiler vererek vatandaşların tedbir almalarına da yardımcı oluyor.

 

Kızılay çadırında toplanan kanların Erzurum Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi’ne götürüldüğü ve Doğu illerinde kan ihtiyacı olan hastalara kanın daha çabuk ulaştırıldığı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.