1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaderine Terk Edildi
Kaderine Terk Edildi

Kaderine Terk Edildi

Kars eski Hekimevi Binası kaderine terk edildi, camları kılılan bina, geceleri kimliği belirsiz kişilere ev sahipliği yaparken, MHP Kars Milletvekili konuyu meclis gündemine taşıdı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na hizmet binası olarak tahsis edilen, fakat sekiz aydan beri hiçbir çalışmanın olmadığı, Kars Hekim Evi binasını meclis gündemine taşıdı ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a soru önergesi verdi.

 

Milletvekili Dağdaş'ın soru önergesi şöyle :

Seçim çevrem olan Kars İli merkezinde, eskiden Kars Hekim Evi binası olarak kullanılan tarihi bina, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na hizmet binası olarak tahsis edilmiştir. Buna rağmen yaklaşık sekiz aydır binada hiçbir çalışma yapılmamış ve bina adeta kendi kaderine terk edilmiştir. Binanın şimdiki hali içler acısıdır. İlgisizliğin devam etmesi halinde tarihi binanın yıkılıp harabeye dönüşmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple;

 

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na hizmet binası olarak tahsis edilen bu tarihi binanın restore edilmesi adına bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.