1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DASİDEF Ekonomiyi Değerlendirdi
DASİDEF Ekonomiyi Değerlendirdi

DASİDEF Ekonomiyi Değerlendirdi

DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız "Üretimimiz arttıkça, bütün dünyaya iş adamlarımız yayıldıkça ekonomimiz daha da büyüyecektir” dedi.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun, Türkiye ekonomisinin bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 11,7 büyüdüğünü açıklaması iş dünyasında değerlendirildi.

 

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, "14-18 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da TUSKON'un düzenlediği Dünya Ticaret Zirvesi Köprüsü programına 135 ülkeden 2 bin 500 yabancı iş adamı ile bir o kadar da Türk işadamı katılmıştı. Orada Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü olduğuna canlı şahitlik etti. Üretimimiz arttıkça, bütün dünyaya iş adamlarımız yayıldıkça ekonomimiz daha da büyüyecektir. Avrupa ve Asya ülkelerinin ekonomileri küresel krizde küçüldü. Türkiye ise aksine büyüdü. Kaliteli Türk ürünleri artık bütün dünyada marka oldu. Ekonomik büyümenin heyecanı yaşadık. Dünyanın en büyük ekonomilerini sollayan bir büyüme bizleri sevindirdi. Bu ekonomik büyümenin demokratikleşme çalışmalarının desteklenmesiyle dünyanın siyasal ve ekonomik alanında Türkiye önemli aktör ve yıldızı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.