1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Atatürk Silueti Damal Görüldü
Atatürk Silueti Damal Görüldü

Atatürk Silueti Damal Görüldü

Ardahan'ın Damal ilçesi Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran -15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk'ün silueti bu yıl da görülmeye başladı.

A+A-

Hava muhalefeti nedeniyle 15 gün gecikmeli çıkan Atatürk silueti adeta izleyenleri büyülüyor. 

 

Ardahan'ın Damal ilçesi Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran -15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk'ün silueti bu yıl da görülmeye başladı. Hava muhalefeti nedeniyle 15 gün gecikmeli çıkan Atatürk silueti adeta izleyenleri büyülüyor.

 

SİLÜET BÜYÜK İLGİ TOPLUYOR

 

Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk'ün siluetini köylü çocuklar ve vatandaşlar merakla izliyor. Silueti izlemeye gelen vatandaşlar Atatürk'ün siluetinin her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Ata Mahallesi'nde saat 17.55-18.10 arasında net bir şekilde görüldüğünü dile getirdiler.

 

'ATATÜRK'ÜN İZİNDE GÖLGESİNDE DAMAL ŞENLİKLERİ'

 

Atatürk'ün siluetini görmek isteyen vatandaşları 4 Temmuz tarihinde bu yıl 14'sünü düzenleyecekleri 'Atatürk'ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri'ne davet eden Damallılar, "Tüm halkımızı bu doğa harikasını görmeye bekliyoruz" dediler.

 

Silueti görmek isteyen vatandaşlar bu doğa harikasını görüntüleyerek hatıra olarak saklarken, ilk defa silueti görmeye gelen vatandaşlar ise, silueti tekrar görmeye geleceklerini dile getirdiler .

 

Bu arada Damal ilçesinde 1995'den itibaren Temmuz ayı içinde Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor. Bu yılki şenlik ise 5 Temmuz'da yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.