1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Karslı Sigortaya Yöneldi
Karslı Sigortaya Yöneldi

Karslı Sigortaya Yöneldi

Yaz tatiline çıkmayı planlayanlar, hırsızlık olaylarına karşı sigortacıların yolunu tuttu. Evlerini doğal afetlerin dışında üçüncü şahıslardan dolayı gelebilecek zararlara karşı sigorta altına aldırmak isteyenlerin sayısı da arttı.

A+A-

Bir sigorta şirketinin müdürlüğünü yapan Fatih Çanmak,  son zamanlarda hırsızlık sigortasına gösterilen rağbetin artmaya başladığını bildirdi. 

 

DOĞAL AFET SİGORTASI

 

Özellikle yaz tatiline çıkmayı planlayan tatilcilerin, Kars'tan ayrılmadan önce evlerini ve kıymetli eşyalarını üçüncü şahıslardan gelebilecek zararlara karşı sigortalattırmaya başladıklarını dile getiren Çanmak, "Vatandaşların evlerini, eşyalarını ve kıymetli mal varlıklarını sigortalatmaya gösterdikleri ilgi artıyor. Kars’ta hırsızlık olayları her ne kadar az olsa da vatandaş işi şansa bırakmıyor. Bu gibi durumlar karşısında vatandaş en öncelikli tedbir olarak hırsızlık sigortası yaptırıyor." dedi.

 

Normal şartlarda evlerin doğal afetlere karşı sigortalanabildiğine işaret eden Çanmak, bunun dışında evin, içindeki elektronik eşyaların ve kıymetli mal varlıklarının da ayrıca sigortalanabildiğini belirterek, söz konusu teminat sistemine en büyük ilginin, tatilciler tarafından gösterildiğini dile getirdi.

 

HIRSIZLIK SİGORTASININ POLİÇE BEDELİ; 80 LİRA

 

Aylık 80 lira poliçe bedeliyle hırsızlık sigortası yaptırılabildiğini vurgulayan Şirket Müdürü Fatih Çanmak, "Hırsızlık sigortası yaptırmış olan bir mülk sahibi, sigorta altına aldırdığı mülke doğal afetlerin dışında üçüncü şahıslardan gelebilecek her türlü zarara karşı teminat altına alınmış olunuyor. Yani evine ya da işyerine hırsız girmişse, ev eşyaları ya da kıymetli mal varlıkları çalınmışsa; yapılan tespit ve ardından hazırlanan rapor doğrultusunda mağdur durumdaki sigortalının tüm zararı tarafımızdan karşılanıyor." dedi. 

 

Öte yandan ev ve işyeri sahiplerine çağrıda bulunan Şirket Müdürü Çanmak, hırsızlık sigortasının sadece belli başlı dönemlerde akıllara getirilmemesini tavsiye etti. Sigorta için özellikle tatil dönemlerinin seçiliyor olmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Çanmak, "Hırsızlık olayları, herkesin başına her an gelebilecek işlerdir. Bu nedenle çok cüzi miktarlarda bir para karşılığında herkes evini, eşyalarını ve işyerini hırsızlıklara karşı koruma altına aldırabilir. Çünkü başına bir takım talihsiz olaylar geldikten sonra sigorta yaptırmak isteyenlere de rastlıyoruz, fakat zararlarını telafi edebilmek için iş işten geçmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.