1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Dağpınar’da nöbet devam ediyor
Dağpınar’da nöbet devam ediyor

Dağpınar’da nöbet devam ediyor

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 12 geçmesine rağmen seçimlere ilişkin tartışmalar sürüyor.

A+A-

Seçilen birçok belediye başkanı mazbatasını alamazken YSK’nın aldığı kararlara tepkiler artıyor.

YSK’nin geçtiğimiz günlerde aldığı kararında KHK'lı Başkanların mazbata alamayacakları belirtilirken, mazbatanın, seçim yarışını ikinci bitiren isimlere verilmesi kararlaştırıldı.

Kars’ın Digor’a bağlı Dağpınar Beldesi’nde seçimi kazanan HDP’nin adayı Abubekir Erkmen KHK’dan ihraç edildiği gerekçesiyle mazbata seçimde ikinci olan AK Parti’nin adayı Ömer Vargün’e verilecek.

Dağpınar’da yurttaşlar AK Partili Başkan Vargün’e mazbata verilecek olmasına tepkili. Dağpınar halkı üç gündür Dağpınar Belediyesi’nin önünde nöbet tutuyor. 

YSK’nın seçimi yenilemesi gerektiğini söyleyen yurttaşlar, aksi durumda Dağpınar Belediyesi önünde başlattıkları nöbet eylemine devam edeceklerini söylüyor.

EŞBAŞKAN SUBAŞI: AKP, ZORBALIKLA HİLEYLE ALAMADIĞI SEÇİMİ KANUNSUZLUKLA ALMAYA ÇALIŞIYOR

3 gündür Dağpınar Belediyesi önünde nöbet tutan Dağpınar Belediye Eşbaşkanı Münevver Subaşı, YSK’nın KHK’dan ihraç edilen seçilmişlere yönelik kararını ‘zulüm’ olarak nitelendiriyor.

Subaşı, “Eşbaşkanımız Abububekir Erkmen’in KHK’dan ihraç edilmesi suçlu olduğunu anlamına gelmez. KHK’lı olması zaten başlı başına bir kanunsuzluk bir zulümdür. Kazandığımız seçimi AKP, 31 Mart’ta zorbalıkla hileyle alamadığı gibi bu hukuksuzluğu uygun gördü bize. Mevcut iktidarın keyfi uygulamalarına isyan ediyoruz. Bu gidişe ‘dur’ demenin zamanı gelmiştir” dedi.

‘İRADEMİZİ HİÇ KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ’

YSK’nın kararına tepki göstere başka bir yurttaş ise, “ Kendi mücadelemizle inanarak büyük bir farkla kazandık bu seçimi. İrademizi hiç kimseye teslim etmeyeceğiz, bir yılda sürse nöbete devam edeceğiz. Bu Belediye bizimdir, burada kalacağız sonuna kadar. HDP 1100 oy aldı, 1100 kişi burada direneceğiz” dedi.

Nöbetteki yurttaşlardan bir kadın ise, yaşananları zorbalık olarak değerlendirdi. Bu zorbalığa, bu zulme karşı demokratik hakkımızı kullanacağız. Halkın iradesine saygı duyulsun” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.