1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik: Okul öncesi eğitimi zirveye çıkaracağız”
Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik: Okul öncesi eğitimi zirveye çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik: Okul öncesi eğitimi zirveye çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik, Kars okuma rekorları kıracak...

A+A-

Eğitimin bir numaralı öncelikleri olacağını söyleyen Cumhur İttifakı Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, okul öncesi eğitime büyük önem vereceklerini belirterek, “Belediyemiz tarafından kurulacak merkezlerde okul öncesi eğitimi verilecektir. Geliri düşük hemşerilerimizin çocuklarının da en iyi imkanlarda yetiştirilmesi amacını da taşıyan bu projemiz temiz ve konforlu ortamlarda uzman, deneyimli, güler yüzlü eğitmen ve personel tarafından yerine getirilecektir.” dedi.
KARS OKUMA REKORLARI KIRACAK
Öğrencilere yönelik kültür gezileri, yaz kampları, okuma programları düzenleyeceklerini ifade eden Çetin Nazik, “Özellikle okullarında başarı gösteren öğrenciler olmak üzere şehrimizde bulunan ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik olarak ülkemizin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarına geziler düzenlenecek, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla iş birliği yapmak suretiyle Bakanlığa ait yaz kamplarında öğrencilerimizin tatil yapmalarına imkân sağlanacaktır. Bu proje kapsamında kitap okuma programları da olacak. İl yöneticilerinin de katılacağı kitap okuma programlarında gençlere kitap sevgisi aşılanacak.Şehir olarak hep birlikte okuyacağız.” şeklinde konuştu.
BİR LİSAN BİR İNSAN
Gençlere yabancı dil öğrenme noktasında yardımcı olacaklarını söyleyen Çetin Nazik, “ Bir lisan bir insan demektir. Proje ile, bir lisanın bir insan olarak kabul edildiği bir kültürden gelen toplum olarak hemşerilerimizden yabancı dil öğrenmek isteyenlere huzurlu, modern ve nezih bir merkezde eğitmenler eşliğinde yabancı dil eğitimi verilecektir.” ifadelerini kullandı.
YENİ YURTLAR AÇACAĞIZ
Ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri için sağlıklı ve konforlu yurtlar açacaklarını öne süren Çetin Nazik proje hakkında şu bilgeleri verdi: “Proje ile, çevre il ve ilçelerden gelen öğrencilerimize hizmet vermek üzere inşa edilecek yurtlarda öğrencilerimize otel konforunda hizmet sağlanacaktır. Geliri düşük ailelerin çocuklarının faydalanacağı bu yurtlarda geleceğin teminatı gençlerimiz en iyi koşullarda ağırlanacaktır. Üniversite öğrenci yurdu 400 kişilik, ortaöğretim yurdu 250 kişilik olacaktır.”
ŞEHRİ KÜTAPHANELERLE DONATACAĞIZ
Şehrimizin kitaba erişimi, okuma kültürünün gelişmesi için çalışmalar yapacaklarını anlatan Çetin Nazik, “Proje ile, kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği 500 kişilik bir tiyatro salonu ve zengin çeşitli kaynakları bünyesinde bulunduran 100.000 kitaplık bir halk kütüphanesi inşa edilecektir. Tiyatro salonumuzda eğitim, seminer ve konferans gibi bilimsel ve kültürel etkinlikler de düzenlenecektir. Proje şehrimizde tiyatro sanatının gelişmesi ve kitap okuma alışkanlığının artırılmasına önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.
GENLÇER YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLACAK
Gençlerin yönetim süreçlerine katılımını sağlayacaklarını, bunun için gençlik merkezleri oluşturacaklarını söyleyen Çetin Nazik, şunları söyledi: “Proje ile; gençlerin karar alma süreçlerine aktif katılımlarını sağlamak üzere Kars’taki liselerin, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin gençlik kollarının, odaların, kamu kurumlarının, mahallelerin varsa üniversitelerin 15-30 yaşları arasındaki gençlik temsilcilerinin katılımıyla Belediye bünyesinde bir meclis oluşturulacaktır. Mecliste her gencimiz kendi mahalleleri ile ilgili sıkıntıları ve talepleri bizatihi orada yaşayan ve gören biri olarak dile getireceklerdir. Belediyemizde kararlar alınırken, hizmetler yürütülürken ve sorunlar çözümlenirken gençlik meclisinde alınan kararlar da dikkate alınacaktır. Proje ile gençlerimiz bir araya gelecek, tanışacak, kaynaşacak, şehrimizin sorunlarına ortak çözümler üretecek, şehrimizi ilgilendiren kararlar alınırken gençlerimizin sorunları ve talepleri de dikkate alınacak, kültürel ve sosyal organizasyonlar düzenlenecek ve gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerinin dolayısıyla özgüvenlerinin artırılmasına da katkı sağlanmış olacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.