1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP’ye toplu üye kaydı
CHP’ye toplu üye kaydı

CHP’ye toplu üye kaydı

CHP Kars İl Yönetimi “Referanduma Hayır” toplantıları kapsamında, Sarıkamış’ın Aşağı Sallıpınar Köyü’nde 107 yeni üyenin partiye kaydını yaptı.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi ‘Referanduma Hayır’ toplantıları kapsamında, Sarıkamış’ın Aşağı Sallıpınar Köyü’nde toplantı düzenledi. Burada Aşağı Sallıpınar, Yukarı Sallıpınar, Yağbasan, Yayıklı ve Boyalı köylerinden CHP’ye katılan 107 yeni üyenin kayıtları yapıldı.

 

Toplantıya; CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, Merkez İlçe Başkanı Necmi Demirci, Sarıkamış İlçe Başkanı Hasan Cellat, Selim İlçe Başkanı Celal Tanrıkulu, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

 

Düzenlenen toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, bir konuşma yaptı.

 

Bilgir şunları söyledi;

 

“Seçim zamanı gelmek başka bir şey “Referanduma Hayır” demek için gelmek başka bir şey. İki dönem milletvekilliği yaptım. Ama bu dönem gibi hayat samah meselesi olmadı. Neden olmadı öbürsünde seçimdir işte kazanacaksın kazanamayacaksın, milletin vekili olacaksın olmayacaksın yada partin iktidar olacak olmayacak o ayrı bir şey. Ama “evet hayır” sistemi kökten değiştiriyor. Nasıl değiştiriyor onu anlatalım. Evet dersek ne olacak? Evet dersek; Yüksek Hakimler Kurulu hakimlerini başbakan belirleyecek. Evet dersek Anayasa Mahkemesi üyelerini başbakan belirleyecek. O zaman ne olacak, bugün biz diyoruz ki, hükümet milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırsınlar hırsızlık yapsınlar. Düşününki bir ülkenin başbakanı kalpazanlıktan yararlanıyor. Kalpazanlık nedir sahte para basmaktır. Sahte evrak yapmaktır. Ülkemizin başbakanı bundan yargılanıyor. Dokunulmazlığın arkasına sığınıyorlar. Şimdi bu seçimde gideceğini biliyor. Onun için diyor ki Anayasa Mahkemesini düzenleyeyim orada yargılanmayayım. Onun için Anayasa mahkemesinin üyelerini kendisi atamak istiyor. Bu Anayasa değişikliği tutarsa eğer, Siyasi iktidarlar yada siyasi partinin milletvekili telefon edipte hakimim buna değil de ona karar ver dediği zaman o hakim mecburen ona karar verecektir. Neden olacak bu, çünkü ertesi gün hakime gidecek diyecek seni gönderdim Şırnak’a, ertesi gün görevden uzaklaştırdım der. Hakim de savcı da bizim çocuğumuz sonuçta yapacağı başka bir şey kalmaz. Atatürk, ‘Adalet Mülkün Temelidir’ demiş. Devletin temeli adalettir demiş. Adalet üzerine kuruldu bu devlet. Eğer adalet sağlamazsan insanların bir birine güveni kalmaz. Dolayısıyla sistem yürümez. Bizim kendimiz hepimiz yarınlarımızı çocuklarımızı düşünmek zorundayız. Kendimiz belki idare ederiz ama çocuklarımızın idare etme şansı da yok. Bizlerin çoğu batıya göç etmiş ailemizin yarısı orada. Ama onların gözleri de burada. Onlar hep buralara bakıyorlar, burada ne çıkacak burada neler olacak. Çünkü oradakilerin de umudu buradır. Buradan koptuğun zaman orada sudan çıkmış balığa dönüyorsun. Buradan alacağın feyizle orada aynı dönüyor. AKP’ye ilk tokadı buradan vuracağız.”

 

CHP Sarıkamış İlçe Başkanı Hasan Cellat da, partisinin eski yönetimi ve kendi adına bir özeleştiri yaparak, “Biz eski yönetim ve eski düşünce tarzı olarak hep derdik ki, ya işte Aşağı Sallıpınar köyü bizim. İşte Boyalı bizim gitmeye gerek mi var. Hep gitmediğimiz için kaybettik. Açık ve net, öz eleştirimizi yapalım. Hep gitmediğimiz için kaybettik” dedi.

 

Cellat, “Hiç birgün İl başkanım bana şunu demedi, ya Hasan bey bugün Aşağı Sallıpınar köyümüze gidip sohbet edelim. Yoksa niye gelmeyelim. Veya biz bir gün kalkıpta bugün şu köyümüze gidip sohbet edelim demedik. Yani köyümüze gidip sohbet edelim demedik derken yani hep başka köyler aklımızdaydı. Bugün ben özellikle il başkanıma teşekkür ediyorum. Bence bugün demokrasinin ve Türkiye Cumhuriyetinin tam göbeğindeyiz. Tam göbeğinde konuşuyoruz, bunu böyle bilin lütfen. Cumhuriyet Halk Partisinin özü sizlersiniz. Bunu böyle bilin. Birlik ve beraberlik içinde bu seçimi yürüteceğiz. Yani Ahmet’in “A” köyünde bir akrabası mı var kalkıp gidecek artık bu dakikadan sonra gidecek. Benim bir yerde tanıdığım mı var gideceğim. Ama beni en çok sevindiren olay bugün buradan başlamamız. Bu aydınlığı buradan başlatalım. Bu güneşi buradan alevlendirelim ve artık aydınlığa çıkalım. Artık durmak yok, bu işin hayırlısı dedik yola çıktık. İnşallah hayırlı olacak Allah yolumuzu açık etsin.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından 107 yeni üyenin partiye kayıtları yapıldı. Düzenlenen toplantı parti yönetimi ve üyelerin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.