1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP’nin kadın adayı Sadak inek sağdı, ot biçti, traktörle oy istedi
CHP’nin kadın adayı Sadak inek sağdı, ot biçti, traktörle oy istedi

CHP’nin kadın adayı Sadak inek sağdı, ot biçti, traktörle oy istedi

​​​​​​​CHP’nin kadın milletvekili adayı Aysel Sadak İltaş, Kars’ın Merkez köyü Mezra’da yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında çocukluğunu yaşadı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Eşi Hamit ve oğlu Dağhan İltaş ile birlikte köyde bir eve konuk olan Sadak, Cumhuriyet kadının önemine değindi. Sadak köyde inek sağdı, tırpan çekti, örste tırpan dövdü, masat çekti, ot biçti ve tezek ördü.

Ankara’da parlamento muhabirliği yapan Sadak memleketi Kars’ın bir köyünde adeta çocukluğunu yaşadı. Hükümetin köye dönüş projesini inandırıcı ve vatandaşı ikna edici bulmadığını iddia eden Sadak, daha somut ve inandırıcı projelerin bu yönde hayata geçirilmesi gerektiğine işaret etti.

Daha bir hafta önce doğan bir ineği sağan Sadak, hükümetin uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirerek, köylünün günümüzde yoğurdu, sütü, yumurtayı hata ekmeği bile şehirden alarak köyüne götürdüğüne dikkat çekti. Aynı köyde seçim çalışması yürüten HDP’nin kadın milletvekili adayı Arzu Moco ile karşılaşan CHP’nin kadın adayı Aysel Sadak, bir süre sohbet etti ve başarılar diledi.

Köyde traktör ve kamyon süren Sadak karşılaştığı kadınlarla da sohbet ederek kendisine oy istedi. Seçim çalışmaları sırasında oğlu Dağhan da annesine ati broşürleri köy halkına dağıtarak destek sundu.

Köyde ilgi ile karşılanan Aysel Sadak, inek sağdığı sırada yaptığı açıklamada hükümetin uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının köylüyü ve öncelikle kadınları üretimden düşürdüğüne vurgu yaptı.

HAZIRA KONAN DEĞİL ÜRETEN BİR TOPLUM OLACAĞIZ

CHP iktidarıyla köylünün yeninden özüne döneceğini ve özellikle kadınların üretime katılacağını ve artık sütü, yumurtayı ve ekmeği şehirden alıp köyüne getirmeyeceğinin sözünü verdi.

CHP’li, Atatürkçü ve bir Cumhuriyet kadını olarak özellikle kadınlardan oy isteyen Aysel Sadak: “Biz köy kültürü büyüdük. Nenelerimiz süt sağarken biz onları seyrederdik. Onların kaymak ve peynir yapmalarını ve tandırda ekmek yapmalarını izler öğrenmeye çalışırdık. Ama ne yazık ki hükümetin uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikaları yüzünden köylü üretimden düştü. Artık köylülerimiz yumurta, süt, yoğur, peynir ve en vahim olanı da ekmeği bile şehirden temin etmektedir. Köylülerimizin temel gıda ürünlerini kendilerinin üretememesi ve şehirden alması vahim bir durumdur. Ayrıca köylülerin hayvanlarını aracı ve tefeciler aracılıyla komisyon vererek satmaları da son derece kötü bir kültür haline getirildi. CHP iktidarında köylüye hak ettiği üretime dönük sübvansiyonları vereceğiz. Her kes kendi ürününü kendisi değerlendirecek. Üretim araçlarını arttırarak köylüye hibe ve destek yöntemi ile vereceğiz. Kısacası hazıra konan değil üreten bir toplum olacağız. Tarım alanları artıracağız. Bu halkın kendi ürünlerin kendisinin üretmesi sağlamak zorundayız. Cumhuriyet kadını gibi, kadınları üreten bireyler haline getireceğiz. Tabii ki önemli olan bütün bunları yapabilecek cesareti ve korkusuzluğu kendi yüreğinde taşıyan birey olmak önemlidir. Bütün köylü kadınlarımızın her biri birer Cumhuriyet kadındır ve kahramandırlar. Hepsini tebrik ediyorum. Kadınların bu ülkede bu kadar zorlu koşullarda yaşamalarına rağmen hayata bu kadar bağlı olmaları çok manidardır. Bu ülkenin geleceği ile ilgili olarak bu kadar net mesajlar verecek üslupta konuşarak mesajlar vermek ancak Türkiye’deki Cumhuriyet kadınına yakışır.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.