1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman, coşkuyla karşılandı
CHP Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman, coşkuyla karşılandı

CHP Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman, coşkuyla karşılandı

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanlığı tarafından İl ve İlçe Belediye Başkan Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

Dün hava muhalefetiyle Ankara-Kars uçak seferinin iptal olması nedeniyle karayoluyla Kars’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman’ı havaalanı yolunda partililer ve Kars halkı davul zurna ile karşıladı.

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, meclis üyeleri ile birlikte seçim otobüsüne binen Taner Toraman uzun araç konvoyu eşliğinde şehri turu attıktan sonra Halk Eğitim Merkezi Salonunda partisinin düzenlediği aday tanıtım programına katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Mustafa Aras, “31 Mart yerel seçimlerinde Kars’ımızı layıkıyla belediye hizmetlerine kavuşturmak ve halkçı belediyeciliğin ilk adımını atmak için bugün burada bir araya geldik. Geçtiğimiz süre içerisinde Kars belediyecilik anlamında çok geri kalmıştır, halktan kopuk bir belediyecilik hizmetlerinin yürütülmesi hiçbir dönemde bu kadar yoğun ve yok sayılmamıştır. 1 Nisan sabahı Karslı hemşerilerimin Cumhuriyet Halk Partisinin belediyecilik anlayışıyla tanışmış olacaktır. Bu anlayışla şehrimizde hiç kimsenin ötekileştirilmediği, vatandaşına ve seçmenine hesap vermeyi onurlu bir görev kabul eden, kent hatlarını yandaşlara değil şehir halkıyla bölüştüren, yeşil alanları koruyan, kentimizi kültür ve sanat dünyasıyla buluşturan, birlikte yaşama kültürümüzü esas alan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan Adaylarını bugün sizlere takdim etmekten onur ve gurur duyuyorum.” dedi.

Başkan Aras daha sonra Dağpınar Belediye Başkan Adayı Nurettin Artuğ, Arpaçay Belediye Başkan Adayı Enver Akkaya, Selim Belediye Başkan Adayı İlyas Barışkoç, Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Turgut Yurdakul, Susuz Belediye Başkan Adayı Oğuz Yantemur ve Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman’ı sahneye çağırarak basına ve kamuoyuna tanıttı.

Seçime 65 gün kaldığını hatırlatan Toraman, bu tarihi yolculuğun sonunda hep birlikte güzel Kars’ı zafere ulaştıracaklarına dikkat çekerek: “Bu yolculuğun sonunda kazanan Kars ve burada yaşayan hemşerilerimiz olacaktır. Beni bu onurlu göreve layık gören tüm Cumhuriyet Halk Partililere, Kars İl Örgütümüze ve tüm İlçe Örgütlerimize, partimizin çok kıymetli Genel Merkez Yöneticilerimize ve çok değerli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na en içten şükranlarımı sunuyorum. Bana bu süreçte destek olan çok kıymetli büyüklerime, dostlarıma, aileme ve yol arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.” edi.

Kars halkının 31 Mart 2019 günü sandık başına gittiklerinde kendilerine 3 soru sormalarını öneren Taner Toraman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 65 gün sonra sandığa giderek Kars’ımızın belediye başkanını ve diğer kadrolarını seçmiş olacaksınız. O gün kendinize 3 soru sormanızı istiyorum.

Bu şehri gerçekten kim daha iyi yönetebilir?

Bu şehir daha iyi nasıl yönetilebilir?

Bu şehir nereden yönetilsin?

Sevgili Karslılar, bu sorulara sizlerin vereceği cevap seçimlerin ana eksenini belirleyeceği gibi, sadece kendinizi değil, çocuklarınızın, büyüklerinizin, akrabalarınızın arkadaşlarınızın, meslektaşlarınızın şehirde yaşayan tanıyıp tanımadığınız herkesin ama herkesin kaderini belirleyecek. Ben Kars Belediye Başkanlığına adayım. Çünkü; bu kentin geleceği için değişim zamanının geldiğini herkes gibi görüyorum. Kars için yeni bir sayfa açmanın zamanının geldiğini herkes gibi bende biliyorum.

Bu güzel çağdaş kentimizde hayat epeyce bir süredir akıl, sağduyu ve uzlaşmayı reddeden bir yönetim anlayışıyla ne yazıktır ki tam bir kaosa çevrildi. Bu kent içinde yaşayanların hayat kalitelerini mahveden bir kabusa dönüştürüldü. Doğası tahrip edildi. Kaynakları ne yazık ki hoyratça yağmalandı. İnsanları ne yazık ki hizmetsizliğe mahkûm edildi. Ayrıştırıldı ve kutuplaştırıldı.

Kars ne yazık ki bu yolla çağdaş, Atatürkçü,  demokratik, Cumhuriyet değerlerine bağlı ve kendine hayat bulan bir kent olamaz. Kars bu yolla mutlu olamaz. Kars günübirlik kararlarla yönetilemez. Bu şehir ancak yeni bir anlayışla, sosyal demokrat bir ekiple yönetilebilir. Hatırlarsanız 1884-1994 yılları arasında partimizin belediye başkanlığı dönemini: O yılların muhalefette olması ve kaynak azlığına rağmen alt yapıda, üst yapıda Kars Çayı’nın ıslahı ve sel önleme çalışmalarında, vatandaşlarımıza konutlar ve ilimizin ticari hayatına katkı sağlayan iş hanları ve yüzlerce iş yerinin yapılmasını bu yolla halkımıza sosyo ekonomik kalkınmada ciddi hizmetler yapıldı. Maalesef  1994 yılından bu tarafa taşınmazların yerlerine yenileri yapılmadan elden çıkarıldı. Yeniden umuda dönüştürmek için; Kars’ımızı bölgenin yaşanabilir kenti olması yolunda marka şehir olması için adayım.

Kars’ımızın ekonomisini büyütmek, iş olanakları yaratmak, gençlerimizin, kadınlarımızın yeniden umudu haline gelmek için adayım.

Cesaretimi bu kentin gençlerinden, kadınlarından, yaşlılarından ve tüm insanlardan alıyorum.

O insanların güzele ve iyiliğe duyduğu ihtiyaçtan alıyorum.

Ben siz değerli Karslı hemşehirlilerime inanıyorum.

Sizlere, gençlere, kadınlara, emekçilere, esnaflara, iş insanlarına ve her yaştan, her kökenden, her hayat tarzından hemşehirlilerime ve en çok da bu şehrin o güzel çocuklarına inanıyorum.

Umutsuzluğa kapılmış hemşehirlilerime sesleniyorum.

Umutsuzluğu içinizden atın, göreceksiniz birlikte inandığımız zaman kazanacağız.

Zafer Kars halkının olacaktır. Hep birlikte başaracağız.

Zaman zaman  söylenen “yerel ittifaklar yapılacak mı?” Değerli hemşehirlilerim  bizim ittifakımız tabanda seçmenin ta kendisidir.

İşte yukarıda söylemeye çalıştığım cesaretim tam da buradan geliyor.

Ben bu kentin sahipleri, işsizleri, esnafları, gençleri, öğrencileri, kadınları, erkekleri, çocukları, emeklileri, engellileri ve herkes 5 yıl sonra karşıma çıksınlar ve belediyeden hizmet alırken , kreşe çocuğunu verirken, haklarımızı kullanırken   hizmet aldığımızı hissettik desinler diye adayım.

Biz bunları birlikte başaracağız.

Planlarımız, projelerimiz ve vaatlerimizi nasıl yapacağımızı tek tek tüm Karslı hemşehirlilerimize anlatacağız.

Karsımızla ilgili plan ve projelerimizi 5 ana hedef üzerine oturtarak sizlere anlatacağız. Bu gün buradan ilan ediyorum.

Kars’ın ulaşım, trafik ve park sorununu çözeceğiz.

Kentteki, kent yoksulluğu ile mücadele ederek pahalı yaşamı ucuz hale getireceğiz.

Kars’ta doğru kentsel planlama ile çevre ve imar sorunlarını çözeceğiz.

Kars’ın işsizlik sorununu çözmek için yeni ekonomik ve yaratıcı üretim politikaları ile Kars’ı çekim merkezi haline dönüştüreceğiz.

Kars’ta yaşam kalitesini yükseltmek için kültür sanat ve spor faaliyetlerini tüm şehrimize yayacağız.

Biz bunları nasıl yapacağız?

Biz bunları 5 temel anlayışla yapacağız.

Her şeyden önce bir kent anayasası ile, toplumsal uzlaşmayla uzun vadeli çalışacağımız yeni bir mutabakat belgesi ile.

Kente özen ve insana saygıyla.

Demokratik katılım ve ortak akılla.

Sürdürebilirlik ve ünovasyonla.

Yaşam kalitesi önceliğiyle.

Kıymetli konuklar, sevgili Karslılar belediyecilik insanı mutlu etme sanatıdır. Her ölçekteki kentte insanları mutlu etmeği kesinlikle başarırsınız, hiç kuşku duymayın.

Neden kent anayasası diyoruz?

Kıymetli hemşehirlilerim Kars ne yazık ki yolunu ve yörüngesini yitirdi, hikayesini yitirdi.

Kars’ta şuan da bir yol haritası yok. Kars nereye gidiyor, nereye gittiğini bilmiyor.

Bizim bir vizyona ihtiyacımız var, biz bu yüzden kent anayasası diyoruz. Kente ihanet edilmesin. Uzun vadeli stratejik kararlar ortak akılla ve mutabakatla alınsın. Dediğim dedik olmasın istiyoruz.

Kentin ortak iradesi her şeyin üstünde olsun istiyoruz.

Çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza güzel bir Kars hazırlayalım.

Kente özen ve insana saygıyla; Kars gibi tarihi ile, coğrafyası, kültürü ve ekonomisi ile bir çağdaş kenti yönetmek her şeyden çok ama çok önemlidir.

İnsana değer veren, ayrımcılık yapmaksızın tüm Karslılara herkese aynı ölçüde özen gösteren bir yönetim olursa, bu kentin insanları kendini çok değerli bir yurttaş gibi hissederler. Kim olduğunun bir önemi yok. Ben demeyen, biz diyebilen, hepimiz diyebilen bir anlayış. Yönetime hakim olduğunda her birimiz kendimizi şehrin sahibi olarak hissedebiliriz.

Dostlarım;

Ailelere destek vermeyi vaat ediyorum. Çocuklarımızı, gençlerimizi, özellikle üniversiteli gençleri desteklemeyi vaat ediyorum.

Engellilere ve yaşlılara şefkat elini uzatacağız.

Yoksul insanlarımıza sonsuz sahip çıkmayı ve saygı göstermeyi vaat ediyorum.

Sosyal adaleti sağlamak için kentte yaşayan herkese adil, eşitlikçi fırsat sunmak, göreve geldiğimiz gün bu şehirde yaşayan herkese özgürlükçü ve eşit fırsatlar tanıyacağımızı bilmenizi istiyorum.

Neden demokratik ve ortak akıl diyoruz?

Çok değerli kavramlar bunlar, bizi hayata bağlayacak kavramlar bunlar, demokrat bir yönetim için ne yaptığınız kadar, nasıl yaptığınızda çok önemlidir.

Bu kente ve bu kentin insanlarına neyin yapılacağını tepeden inme bir şekilde dayatılıyorsa kent yönetiminde ne yazık ki demokrasi olmaz.

Biz Kars’a demokratik, katılımcı ortak akılla, temel felsefeyi bu şekilde kabul eden yeni nesil bir belediyecilik vaat ediyoruz.

Bunun adı 21. yüzyıl yerel yöneyim anlayışıdır.

Bu anlayışla bu şehrimizi buluşturmak istiyoruz.

Kars’ın toplumsal, kültürel çeşitliğini rengarenk canlılığını koruyup, gelişmeye özen gösteren,  herkese hoşgörüyle bakan, birlikte tartışan,  birlikte karar alan, her sorunun tarafını masaya yatıran, birlikte yöneten bir anlayış vaat ediyoruz.

Çok kolay, başarabiliriz.

Kars’ımızı  sizlerle birlikte yönetmek boynumuzun borcudur.

Şeffaflığa, halka hesap vermeye vicdana, adalete dayalı bir yönetim anlayışı vaat ediyoruz.

Bu kent yerel demokraside bir çok bölgeye göreceksiniz örnek olacak.bizim ruhumuz ve donanımlarımız buna hazırdır.

Demokratik katılım sayesinde farklılıkları bir zenginlik gören anlayışı sevgi diline dönüştürmeyi vaat ediyoruz.

Bu demokratik anlayış Kars’ımızın bütün mahallelerine inecek. Mahalle meclisleri kurulacak, mahallede muhtarlarla beraber birebir işin içine katılarak yerel demokrasiyi ve demokratik katılımcılığı desteklemeyi vaat ediyoruz.

Değerli dostlar;

Projeler kadar demokratik süreçlere sahip çıkmanın da başarmanın ve barış içinde huzurlu yaşamanın olmazsa olmazı olduğuna inanıyoruz.

Başkanın kişisel başarısından çok, Kars’ın sürdürülebilir başarısının buradan geçtiğine inanıyoruz.

Böyle bir kent göç veren olmaktan çıkarak göç alan ve büyüyen bir kent olacaktır.

Sürdürülebilirlik ve ünovasyonla, kentlerin rekabetçi olmadan ayakta kalmaları mümkün değildir. O yüzden yeni ekonomi ve özellikle katma değerli yeni alanlar bizim için öncelik olacak. Bu anlayışı örgütleyebilmek için teknolojik ofisler kuracağız.

Bu alanların yaratılmasına pozitif ayrımcılık yapacağız. Bunun bütün dünyada çok güzel örnekleri var ve bunları biliyoruz.

Kent enstitüsünü kurarak insan kaynağı yetiştirmenin ve girişimciliğin  destekçisi olacağız.

Çok kıymetli konuklar;

Yaşam kalitesini çok önemsiyoruz. İnsanlarımıza yerinde ve erişebilir hizmetleri üreteceğiz, insanlarımızı mutlu etmek en temel önceliğimiz olacaktır.

Sağlık, eğitim, sosyal yardım, kültür ve sanat hizmetlerini kentin çeşitli bölgelerine dağıtacağız.

Her yerde olacak, herkes bu hizmetlere kolayca ve adil bir şekilde ulaşacak.

Kentin merkezindeki standartları şehrin her yerine yayacağız.

Trafik kaosu bu kentin kaderi olamaz benim hemşehirlilerim gündelik hayatını zorlaştırıcı bir trafikte geçiremez. Her yere toplu ulaşım araçlarının girip çıkmasını ve vatandaşlarımıza güvenli, kaliteli ve sağlıklı ulaşım hizmetlerinin verilmesini sağlayacağız.

Kentin sıkışan araç ve park sorununu ortak akılla birlikte çözeceğiz.

Kadınların, çocukların, engellilerin ve her kesimden Karslının kendini özgür ve huzurlu hissettiği, seslerinin dinlendiği ve özellikle her zaman yanında hissedildiği bir yönetim vaat ediyoruz.

Çevrenin özellikle bu güzel şehrimizin çevresini ranta kurban edilmediği, demokrasi ve özgürlüklerin güvencesi olmasını, temel ilke olmayı kabul eden bir yönetim anlayışı vaat ediyoruz.

Biz Kars’taki kimsesizlerin kimsesi olabilen yoksula, fakire sahip çıkan, mazlumların dostu olan bir sosyal belediyeciliği vaat ediyoruz.

Kars’ta çalışan bütün emekçi kardeşlerime sesleniyorum. Hiç kimsenin işine ve ekmeğine dokunmayacağız, ancak bankamatik kartını aydan aya kullanarak çalışmadan çalışan gibi görünenler hariç.

Bunu buradan, herkes böyle bilsin.

Sayın genel başkanımızın açıklamalarıyla göreve geldiğimizde asgari ücreti 2200 TL olarak ödeyeceğiz.

Değerli dostlarım;

Bizim hayalimizdeki Kars ulaşılabilen, yürünebilen, koşulabilen, nefes alınabilen, bisikletle gezilebilen, mesire ve dinlenme alanları olabilen, modern çevre dostu, engellilerin dostu bir Kars.

Bizim hayalimizdeki  Kars, bu kentte yaşayan herkese mutlak fırsat eşitliği sağlayabilen  Kars.

Bizim hayalimizdeki Kars, sadece insanlara değil, sokak hayvanlarına ve doğal yaşama da özen gösteren Kars.

Bizim hayalimizdeki Kars, bölgede bir marka kent için bir turizm merkezi, girişimci dostu ve güvenli yatırım ortamına sahip çıkılan bir Kars.

Bu ülkenin kurucu değerlerine, kültürüne, kutsallarına saygı duyan, geçmişiyle barışık geleceğimize umutla bakan, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emanet ettiği Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkan bir anlayış vaat ediyoruz.

Biz bu kentin kaderini, bu kentte yaşayan insanlara: yani Karslıyım diyenlere sevgiyle, kardeşçe bir arada birlikte üreterek yaşama anlayışını vaat ediyoruz.

Biz bu hayali gerçekleştirmek için ekip olarak adayız. Diyoruz ki bu hayal mümkün.

Biliyoruz ki Kars’ı kat kat ileri taşımak mümkün, bu kenti mutluluk ve hoşgörü kenti yapmak mümkün.

Hep birlikte bunu başarabiliriz.

Biz Kars’ın Karslının adayıyız. Biz kazandığımız zaman Karslı ve ülkemiz kazanacak.

Biz kazandığımız zaman yerel irade, ortak akıl, katılımcı demokrasi kazanacak.

Bu yolculuğun kazananı açıkçası sizler olacaksınız.

Sevgili gençler; umudumuz sizlersiniz, sizleri yanımızda istiyoruz. Kol kola gezeceğiz Kars’ımızı yürüyerek gezeceğiz ve göreceksiniz siz gençler kazanacaksınız.

Bu günden itibaren Kars’taki tüm gençlerimizi kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum.

Umudu ve geleceği hep birlikte inşa edelim.

Değerli hanımefendiler Kars tamamen kadın dostu bir kent olacak, kadınlarımız için Kars güvenli bir kent haline gelecek. Kars’ın geleceğini kadınlarımız tasarlayacak. Kadınlarımız ayağa kalkacak, kadınlarımız yürüyecek ve kadınlarla kazanacağız.

Bu yolun sonunda asıl kazanacak sizler olacaksınız. Çünkü kadınların emeğine, inancına ve değiştirici gücüne inanıyoruz.

Sizinle kazanacağız tüm Karslı hemşerilerim. Kimseyi ayırmayan, herkesin sesine kulak veren, herkesi dinleyen, ortak akılla herkesin ortak menfaatlerine çözüm üreten ve kesinlikle sizlere değer veren, emanetinize, kaynaklarınıza sahip çıkan, israfa son veren bir yönetim inşa edeceğiz.

Bu şehirde ortak yaşamı yeniden hayata geçirmeye sözümüz var ve göreceksiniz seçen kadar seçmeyeninde yönettiği bir Kars için sözümüz var. Çok ama çok çalışacağız.

Kazanacağız, hep birlikte bütün Karslılar, yol arkadaşlarım, gençler, kadınlar birlikte çalışacağız birlikte başaracağız.

Ve son olarak diyorum ki martın sonu bahar, martın sonu bahar olacak, dertlere derman olacağız.”

Konuşmalardan sonra Halk Eğitim Müdürlüğünden Seçim Bürosuna kadar yürüyen CHP’liler, Seçim Bürosunun açılışını yaptı. Aras, kestiği kurdelenin bir parçasını Toraman’a hediye ederken, Toraman ise hediye aldığı bu kurdeleyi 1 Nisan itibariyle Belediye Başkanlık mühürü ile Kars halkına hediye edeceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.