1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çevre Günü Etkinlikleri
Çevre Günü Etkinlikleri

Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda program düzenlendi. Programın ardından katılımcılar cadde ve sokaklarda çöp topladı.

A+A-

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama etkinlikleri kapsamında İl Kültür Müdürlüğü’nde düzenlenen tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 

Tören de açılış konuşmasını yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir, “1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı toplanarak çevre sorunlarına karşı ortak çözüm yolları aradılar. 5 Haziran Gününün dünya Çevre Günü olması kararlaştırılmıştır. Her yıl Birleşmiş Miletlere üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır.” dedi.

 

Türkiye’nin yeryüzünde ender görülen olağanüstü bir çevre çeşitliliğine sahip olduğunu da belirten Bilgir, “Çevre sorunları insan kaynaklı sorunlardır. Hızlı nüfus artışı, plansız kentleşme ve endüstrileşme, doğal kaynakların bilinçsizce kullanımı, erozyon ve daha birçok sebeple beraber, çeşitli kaynaklardan çıkan katı, sıvı ve gaz halindeki kirletici maddelerin hava, su ve toprakta aşırı birikmesi çevre kirliliği oluşmasına neden olmaktadır. Çevre; bir eğitim meselesi olup; tek başına bir bakanlığın, tek başına bir kurumun yaşanabilir bir çevre için, çevreyi koruması mümkün değildir. Bu konuda tüm vatandaşların ve tüm kurumların üzerine düşen görevlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Atıkların kaynağında azaltılması, geri dönüşümlü ambalajların kullanılması, atık suların arıtılması, kaliteli çevre dostu yakıtların kullanılması, yenilenebilir temiz enerji kaynaklarının kullanılması, enerji kaynaklarımızın tasarruflu kullanılması gibi birçok tedbirle yaşanabilir bir çevre sağlayabiliriz. Unutulmamalıdır ki en büyük zenginlik de tasarruftur.” diye konuştu.

 

Vali Yardımcısı Murat Demirci ise çevre temizliğinde herkesin duyarlı olmasını gerektiğini ifade ederek bu sayede Kars’ın temiz bir il görüntüsü içerisinde olabileceğini söyledi. Demirci, “Çevrenin önemi, bir gün değil 365 gün çevre günü gibi algılanmalıdır. Çevremizi temiz tutmalıyız. Her geçen gün Sanayi artıyor, enerjiye ihtiyaç artıyor. Bunları tasarruflu kullanım inancını artırmamız lazım. Ülkemizi olabildiğince ağaçlandırmalı ağaç sevgisini artırmalıyız.” şeklinde konuştu.

 

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonundaki program, Çevreci Okullar Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

 

Programın ardından Vali Yardımcısı Murat Demirci, Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbek, Çevre ve Orman İl Müdürü Erol Bilgir, bazı daire müdürleri ile törene katılan öğrenciler Kars Caddelerinde çöp topladılar.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünden başlanan çöp toplama, Faik Bey, Kazım Paşa, Karadağ, Ordu caddelerinde devam ederek Valilik önünde son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.