1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anaokulu Temeli Atıldı
Anaokulu Temeli Atıldı

Anaokulu Temeli Atıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesi İnönü Mahallesi'nde 100 öğrenci kapasiteli, 5 derslikli Anaokulu’nun temeli atıldı.

A+A-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci’nin girişimleriyle, Sarıkamışlı hayırsever vatandaş Hasan Bildik tarafından yaklaşık 3 bin metrekarelik arsa, Anaokulu yapımı için bağışlandı.

 

Hayırsever vatandaş tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılacak olan Anaokulu inşaatı, Vilayetler Hizmet Birliği tarafından üstlenilirken, Anaokulu’nun tüm iç donanımı ise UNİCEF tarafından karşılanacak.

 

5 derslikli Anaokulu inşaatı hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, 2010/2011 eğitim-öğretim yılında okul öncesi öğrenci sayısında büyük bir artış olacağını belirterek, bu konuda gerek fiziki donanım gerekse altyapıda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Ekinci, “Veli bilgilendirme seminerleri, öğretmen kadrosu, eğitim öğretim materyalleri ile bu konuda büyük mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Bu bağlamda yaptığımız çalışmalarda hayırsever vatandaşlarımızdan büyük destek görmekteyiz. Öncelikle eğitim konusunda kamu kurum ve kuruluşlarımız ilçe merkezi ve köylerimizdeki İlköğretim okullarına büyük katkı sağlıyor. İlçemizin en güzel yerinde Anaokulu yapılmasına vesile olan başta hayırsever vatandaşımız Hasan Bildik beye, Vilayetler Hizmet Birliğine ve UNİCEF’e bulundukları ve bulunacakları katkılardan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

 

Ekinci ayrıca, bütün ailelerin çocuklarını okul öncesi eğitime göndermesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.