1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Marifetleri Boylarını Aştı
Marifetleri Boylarını Aştı

Marifetleri Boylarını Aştı

Kars'ın Selim ilçesinde anaokulunun 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri'nde renkli görüntüler yaşandı.

A+A-

Selim Anaokulu 4, 5, 6 yaş öğrencileri bando takımının yanı sıra davullu-zurnalı yürüyüşünün ardından törenin yapılacağı yer olan Selim Anaokulu'nun bahçesine geçildi. Burada yapılan törene Selim Kaymakamı Yusuf Guni, Belediye Başkanı Muhittin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bulut, İlçe Sağlık Grup Başkanı Turgay Sevinç, öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan törenin ardından başta Selim Anaokulu olmak üzerine Katranlı, Gürbüzler, Laloğlu, Karahamza, Akcekale, Koyunyurdu, Gelinalan köylerinde bulunan anasınıfı öğrencileri birbirinden güzel yapmış olduğu oyunları sergilediler. Kimi öğrenciler yüzlerine kırmızı-beyaz boyalarla yapmış oldukları ay ve yıldızlarla renkli sahneler oluşturdu. Burada bir konuşma yapan Selim Anaokulu Müdiresi Tuba Güni, "Okul Öncesi Eğitim öğrenme hızının en yüksek olduğu 3-6 yaş arası çocukların eğitimini kapsamaktadır. Yapılan araştırmalar göstermektedir ki, 3-6 yaş döneminde kendi gelişim düzeylerinde uygun olarak okul öncesi eğitim alan çocukların kendisini ifade etme, özgüven, çevreyi tanıma, öz bakım becerileri ve sosyalleşmede bu eğitimi almamış çocuklardan daha ileri düzeyde oldukları tespit edilmiştir. Ayrıca okul öncesi eğitim alan çocuklar ilkokulda okuma yazmayı bu eğitimi almamış çocuklardan daha hızlı öğrenmektedirler. Öğrenmenin yüzde sekseni izleme yoluyla olduğu için çocuğun erken yaşlarda kitaplarla tanışması onun öğrenme hızını da çok etkilemektedir" diye şeklinde konuştu.

 

Çakmak çakmak gülen gözleri, kıvrak hareketleriyle kendilerini izlemeye gelen anne ve babalarını büyüleyen çocuklar izleyicilerine neşe dolu dakikalar yaşattılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.