1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çalkın, AK Parti ile MHP’nin Kars’taki ittifakını değerlendirdi
Çalkın, AK Parti ile MHP’nin Kars’taki ittifakını değerlendirdi

Çalkın, AK Parti ile MHP’nin Kars’taki ittifakını değerlendirdi

​​​​​​​AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, düzenlediği basın toplantısında 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde partisinin belediye başkan adayını geri çekmesini ve Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye verilecek desteği değerlendirdi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Çalkın İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin seçim gündemine ilişkin sorularını da cevaplandırdı.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin almış oldukları ortak karar neticesinde AK Parti’nin, Kars Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu’yu geri çekerek, Cumhur İttifakı adayı Çetin Nazik’i destekleme kararı aldığını hatırlattı.

Avukat Ensar Erdoğdu’ya çok teşekkür ettiğini belirten Çalkın, Cumhur İttifakı adayı Çetin Nazik’e de hayırlı olsun dileklerini gazeteciler marifetiyle kamuoyuna duyurdu. Çalkın, partisinin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, alınan karar gereği kendilerini talim atlandırdığını da belirterek: “AK Parti teşkilatları olarak bizler de bundan sonra ittifak kapsamında Çetin Nazik’e destek vereceğiz ve birlikte inşallah çalışacağız. Alınan bu kararın Kars’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Tabi Cumhur İttifakı adayımız Kars’ın birliği ve bütünlüğü için, kadim şehrimizin kardeşliğine helal getirecek şekilde değil de, birleştirici bir üslupla kamuoyunun önünde çıkacak ve bizlerin de desteği ile Kars Belediye Başkanı olarak seçilecek. Daha sonra da hep birlikte şehrimize hizmet edeceğiz.” Dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ORTAKLAŞA BELİRLENDİ

Belediye Meclis üyesi adaylarının ise ortak liste olarak belirlendiğini de belirten Adem Çalkın: “Listede AK Parti meclis üyeleri de yer almıştır. Ancak İl Genel Meclis üyeleri ise ayrı ayrı düzenlenmiştir. 5 adayımız önümüzdeki birkaç gün içerisinde basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulacaktır. “dedi.

KİMSENİN İRADESİNE İPOTEK KONULACAK BİR DURUM YOKTUR

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Kars İl Başkanı Çalkın: “AK Parti’nin adayını geri çekme ile ilgili olarak seçmenin iradesine ipotek koyulduğu söylemlerini kabul etmiyorum. Biz Türkiye genelinde zaten Referandum ve 24 Haziran seçimlerinde AK Parti ile MHP arasında bir ittifak söz konusuydu. 24 Haziran’da MHP ile seçimlere birlikte girdik. Yani kimsenin iradesine ipotek konulacak bir durum yoktur. AK Parti ve MHP bu seçime ittifakla girdiler. Diğer partiler CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’de daha önce birlikte ittifak kurdu. Bunu da hatırlatmak gerek. Onlar da seçmenin iradesine ipotek koymadılar mı? Belediye seçimlerinde ittifak yapınca mı seçmenin iradesine ipotek mi koymuş oluyoruz. Her kes MHP ile AK Parti’nin ittifak yaptığını biliyor.

CUMHURBAŞKANIMIZ BU İTTİFAKLA BU ŞEHRİN SORUMLULUĞUNU DA ALMIŞTIR

AK Parti vefa ve dava partisidir. AK Parti’ye gönül vermiş hiçbir seçmenimiz merak etmesin. Biz Cumhur İttifakı ile bu işe girmişsek, bu şehrin sorumluluğunu da Cumhurbaşkanımız almış durumdadır. Nasıl ki Erzurum ve Ardahan’da AK Parti’nin adayı destekleniyorsa, Kars ve Iğdır’da da MHP’nin adayları desteklenecektir. Yani AK Parti bugün hizmet vermeğe devam ediyor. Hükümet olan biziz ve bu böyle devam edecek. Bu seferde yerelde Kars halkına Cumhur İttifakı ile hizmet vermeğe devam edeceğiz. Bu, Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Biz bu talimatı uygulamakla mükellefiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli’nin de söylediği gibi bu bir beka meselesidir. Ayrıca AK Parti’nin seçmeni dışarıda kaldı diye bir durum yoktur. Önümüzdeki günlerde elbette ki Sayın Çetin Nazik ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, ortak fikirlerimizi kamuoyuna beyan edeceğiz. Çünkü ortak belediye meclis üyelerimiz mevcuttur. Tabii ki bizler de Cumhur İttifakı adayımız Çetin Nazik ile birlikte çalışacağız. Bizler 9 bölgede yani 7 ilçe ve bir belde de seçimlere giriyoruz.

HİÇBİR KİMSE RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN ÜSTÜN DEĞİLDİR

Bize gelen bir kızgınlık ve kırgınlık yok. Hiçbir kimse Recep Tayyip Erdoğan’dan üstün değildir. Bu partinin genel başkanı bir karar vermişse, bir teşkilat mensubu eğer dava adamı ve gerçekten AK Partili ise kendi liderinin almış olduğu karara karşı gelemez. Kimse kusura bakmasın bunun küskünlüğü ve kırgınlığı olamaz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.