1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bu Yazı Aktaş'ı Kızdıracak
Bu Yazı Aktaşı Kızdıracak

Bu Yazı Aktaş'ı Kızdıracak

İnternethaber köşe yazarı Baki Karakol, MHP Eylem ve Söyleminin Altında Kaldı, diye yazdı. Bugünkü köşesinde Kars'ta yaşanan afiş krizine yer veren Karakol bakın neler yazdı :

A+A-

MHP Eylem ve Söyleminin Altında Kaldı

 

Aydın’dan sonra Kars’ta da dün, MHP’nin bir pankart olayı yaşandı.

 

Kars MHP İl Başkanlığı’nın saat 10.00’da il binasına astığı pankarttı dün internetten, televizyonlardan, bugün yazılı basından görmüşsünüz.

 

Kısaca özetleyeyim: Üst kısmında, “Ülken için bir HAYIR yeter” yazısının yer aldığı pankartta üçlü bir fotoğraf var. Başbakan ortada. Başbakan’ın fotoğrafının üzerinde,“Umurunda mı Türkiye…” yazısı… Başbakan’ın arka sağında, 19 Ekim 2009 günü Habur’dan Türkiye’ye giriş yapan 34 PKK’lı. Onların üzerinde, “Kürt açılımı, Alevi açılımı ve Boşnak açılımı” yazısı… Başbakan’ın arka solunda bir Papaz. Onun da üzerinde, “Ermeni açılımı, ekümenlik açılımı ve patrik açılım” yazısı… Pankarın altına ise, “Açılımlara ve referanduma HAYIR!.. Türk’üm diyemeyen Başbakan’a HAYIR!..” yazısı.

 

Pankart, Kars Emniyeti’nin, Kars Valisi Ahmet Kara’dan aldıkları emirle aradıkları Kars MHP İl Başkanı Oktay Aktaş’ı uyarmaları sonucu saat 13,30’da indirildi.

 

İndirmeyi, İl Başkanı Aktaş’ın gözetiminde MHP’liler yapmış...

 

Oysa Aktaş, pankartı il binasına astırırken başka konuşmuş… 

 

Bugünkü Çağdaş Kars Haber Gazetesi’nin, “’Türküm diyemeyen Başbakana hayır’ yazılı pankarta vali izin vermedi / DİRENEMEDİLER” başlıklı manşet haberini geceden okudum.

 

Haberinde “Bu arada, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, bir gazetecinin Aydın’daki pankart indirtme olayını anımsatıp, ‘Burada da indirirlerse tavrınız ne olur?’ sorusun, ‘Aydın’da yaşanan pankart krizinin Kars’ta yaşanmaması için Seçim Kurulu Hâkimi ile görüştüm. Konuyu incelettim ve seçim kurulu Hâkimi kesinlikle pankartın suç unsuru taşımadığını söyledi. Eğer siyasi irade bunu indirmeye çalışır ise biz de indirtmemek için direneceğiz’ yanıtını vermişti” deniliyordu.

 

Çağdaş Kars Haber Gazetesi, sürmanşetindeki “Direnemediler” ana alt başlığıyla her şeyi anlatıyor, yoruma gerek bırakmıyordu. Bravo!..

 

“Eğer siyasi irade bunu indirmeye çalışır ise biz de indirtmemek için direneceğiz” diyen ve astırdığı pankartı, polisten gelen “istem” üzerine 3,5 saat sonra indirten Kars MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, “Polisle karşı karşıya gelmemek için indirdik” demiş!

 

Buradan Aktaş’a sesleniyorum: O zaman, “İndirtmemek için direneceğiz” demeyiniz., Tutamayacağınız, arkasında duramayacağınız sözler etmeyiniz…

 

Kars Valisi Ahmet Kara, konuyla ilgili Anadolu Ajansı’na konuşmuş, “Başbakan’ın şahsını küçük düşürücü söz bulunduğunu belirledik”lerini söylemiş. Arkasından, “Bu pankartın hakaret içerdiğini düşündüğümüz için indirilmesi talimatını verdim. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır” demiş...

 

Yargıdan, “Suç unsuru yoktur” kararı çıkarsa, Vali Kara ne yapacak?!.

 

Eyleminin ve sözlerinin arkasında duramadığı için yerdiğim Kars MHP İl Başkanı Oktay Aktaş ne diyor?:

 

“Seçim Kurulu Hâkimi ile görüştüm. Konuyu incelettim ve seçim kurulu Hâkimi kesinlikle pankartın suç unsuru taşımadığını söyledi.”

 

Yazılı bir başvuru, karılığında yazılı bir yanıt var mı? Orasını bilmiyorum ama doğru bir yol izlenmiş…

 

Kars Valisi Ahmet Kara’nın söylediklerine ne demeli?!

 

Vali Kara’nın söyledikleri hepten hukuktan yoksun!..

 

Çok merak ediyorum, Vali Kara, pankarttaki figürlere bakarak, “Başbakan’ın şahsını küçük düşürücü söz bulunduğunu” neye göre belirledi ve pankartın “hakaret içerdiği”ni neye göre düşündü?!

 

Şunu da merak ediyorum: Bu konuyla ilgili olarak Ankara’dan, Kars Valisi Kara’ya telefon gelmiş midir?..

 

Böyle bir soruya Ankara’dan ve Kars Valiliğinden, “Kesinlikle hayır” yanıtı geleceğini biliyorum. Bugün yarın MHP’den de, “Evet, gelmiştir” açıklaması yapılacağını kestiriyorum.

 

MHP, bu kadarla kalmayacak. ‘AKP iktidarını, devletin Valisini memuruymuş gibi kullanmasını; Kars Valisi Ahmet Kara’yı da, devletin valisi gibi değil, AKP’nin memuru gibi hareket etmekle’ yereceğini, günlerce gündemde tutacağını düşünüyorum.

 

Gerçek şudur ki: MHP, Kars’taki pankart olayıyla, eyleminin ve söyleminin altında kalmıştır!..

 

MHP’nin Kars ve Genel Merkez yönetimi bu gerçeği kabul etmeliler.

 

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ve yönetiminin, AKP iktidarı karşısında siyasi zikzaklar çizdiği, AKP’nin bunlardan yararlandığı yadsınamaz...

 

Eyleminin ve söyleminin altında kalan İl Başkanı Oktay Aktaş’ın görevden alınması gelişmesi beni şaşırtmayacak…

 

Kaynak : http://www.internethaber.com/mhp-eylem-ve-soyleminin-altinda-kaldi-10265y.htm

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.