1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Biz AK Parti'ye oy vermedik ki...'
Biz AK Partiye oy vermedik ki...

'Biz AK Parti'ye oy vermedik ki...'

Gerçekgündem.com Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Karslı hemşerimiz Barış Yarkadaş, Kars gezisini değerlendirdi. Bugünkü köşesini Kars’a ayıran Yarkadaş önemli tespit ve değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

İşte Barış Yarkadaş’ın bugünkü yazısı…

 

Geride bıraktığımız cuma günü, CHP PM Üyesi Gürsel Tekin ve CHP İstanbul eski İl Sekreteri Uğur Afacan’la birlikte Kars’a gittik. 15. Ulusal Kaşar Festivali Tertip Komitesi’nin davetlisi olarak Göle’ye giderken, Kars – Susuz - Ardahan ve Erzurum’u görme şansımız da oldu.

 

Memleketimiz Kars’a son olarak 2006 yılında askerlik görevimi tamamladıktan sonra gitmiştim. Aradan geçen dört yıl boyunca, Kars’ın daha da geriye gittiğini, kentin adeta ‘’terk edilmiş’’ bir görüntü verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Öğle saatlerinde indiğimiz Kars’ta yaptığımız gezi boyunca, ne dolu bir lokanta, ne de insan kalabalığı görebildim. 2006 yılında geldiğim Kars, bugüne göre daha canlı, insanları daha bir umutluydu. Bugün ne o canlılık kalmış, ne de umut…

 

Kars böyle de, Susuz, Ardahan, Göle ve Erzurum farklı mı?

 

Aynı coğrafi bölgede yer alan bu yerleşim merkezleri AKP iktidarının yarattığı tahribatı iliklerine dek hissetmiş. AKP hükümetinin sekiz yıllık iktidarı boyunca yaşanan olumsuzluklar, yurttaşları umutsuzluğa sevk etmiş. Bunu herhangi bir yurttaşla yaptığınız sohbetlerde daha net görüyorsunuz. Özellikle gençler, iş bulamamaktan, emekli olma şansını yakalayabilmiş yaşlılar ise “geçinememekten” yakınıyor. Tarlada ürettiğini satamayan, satsa bile kazandığı parayla geçinemeyen köylüler, bu yüzden çareyi “büyük kentlerde” aradıklarını söylüyor. Sohbet ettiğimiz yaşlı bir yurttaşımız “Kars işte böyle bomboş. Gençler hep Ankara’ya İstanbul’a gittiler. Tek umutları oralar. Belki iş bulup para kazanabilirler’’ diyor.

 

Doğu Anadolu’nun sınır boyundaki bu kentler, AKP iktidarının anlattığı “pembe masal”ları çürütüyor. AKP iktidarının yaptığını iddia ettiği “hizmet”lerin esamesi dahi okunmuyor. “Duble yol yaptık” yalanı, Göle – Ardahan – Kars üçgeninde açığa çıkıyor. Delik deşik yollarda araba kullanabilmek, üstün bir maharet gerektiriyor. 30 dakikalık mesafe, yolların bozukluğu yüzünden 60 – 70 dakikaya çıkıyor.

 

AKP’nin yönettiği kentler ise bu vizyonsuzluktan nasibini fazlasıyla almış. Erzurum’da sohbet ettiğimiz bir taksi şoförü, “İçecek su bulamıyoruz” diyor. Şoförün anlattığına göre, AKP’li belediye başkanı, tek bir hizmet dahi yapmıyor. Belediye her yeri kazarak ‘’çalışıyor’’ görüntüsü veriyor. Oysa; “hizmet”ler halkın günlük yaşamına yansımıyor.

 

Aslında dertler her yerde aynı. Ardahan, Göle, Erzurum, Tortum ve Oltulu yurttaşlar, AKP’nin kendilerine herhangi bir hizmet getirmediği görüşünde birleşiyor. “Peki neden oy verdiniz o zaman?” diye sorulduğunda ise ortak cevap şu oluyor: “Biz AK Parti’ye değil, Erdoğan’a oy verdik.”

 

Belli ki; Erdoğan’ın siyaset arkadaşları da bu gerçeği bildiği için “ense yapıyor.” Yurttaşın oyunu “çantada keklik” gören AKP’li belediyeciler, Türkiye’nin zaman kaybetmesine yol açarken, kentlerimiz ise kifayetsiz ellerde heder oluyor…

 

Kaybeden ise hem Türkiye, hem de yurttaş oluyor…

 

Kaynak : http://www.gercekgundem.com/?c=63628 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.