1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Birtane Kars'ın Vekili Olacak"
Birtane Karsın Vekili Olacak

"Birtane Kars'ın Vekili Olacak"

BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba : “Kars’ta halklar arasındaki barış ve kardeşliğin temeliyle ve harcıyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

A+A-

12 Haziran genel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nin desteklediği Barış Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun bağımsız adayı olarak Kars milletvekili seçilen Mülkiye Birtane’nin mazbatasını BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba teslim aldı.

BDP’liler, KESK ve Kars Devrimci 78’liler Derneği’nin temsilsileri ile birlikte Kars Adliyesi’ne giden Ağbaba, Kars’ın ilk kadın milletvekili olan Mülkiye Birtane’nin mazbatasını teslim almasının ardından BDP il binasında gazetecilere açıklama yaptı.

Ağbaba açıklamasında seçim süreci boyunca Birtane’ye destek veren DİSK ve Kars Devrimci 78’liler Derneğine teşekkür ederek, “Mülkiye Hanım’ın mazbatasını biz almadık halk aldı. Seçimde de bizlere destek veren DİSK ve 78’ler derneğinin üyeleriyle birlikte gidip aldık.”dedi.

BİRTANE : “KENDİSİ İÇİN DEĞİL KARS’IN MİLLETVEKİLİ OLARAK MECLİSTE OLACAK”

Seçim süreci boyunca her yerde, “Kars’tan meclise sadece Mülkiye Birtane milletvekili olarak gitmeyecek. Birtane sizin vekiliniz olarak gidecek. Ama orada her biriniz en az Mülkiye Birtane kadar söz sahibi olacaksınız. Bu şehrin yönetiminde kendinizi mecliste gibi hissetmenizi istiyoruz. Bu nedenle Kars’ta halklar arasındaki barış ve kardeşliğin temeliyle ve harcıyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz” dediklerini hatırlatan Ağbaba şunları söyledi.

“Mazbatayı almaya halkla birlikte gittik. Bu mazbatayı en fazla hak eden halktı. Belki Mülkiye Birtane onları temsili anlamında gidiyor ama inanabilirsiniz ki bu mazbatayı bugün Kars’ta ilk defa halk aldı. Şöyle bir gerçeklik var. ilk defa bu şehirden bağımsız milletvekili çıktı. İlk defa bir kadını meclise temsilcimiz olarak gönderdik. Kars gibi geçmişten beri aydın, demokrat ve solcu kimliği olan bir şehrin bu döneme kadar bir kadın milletvekili çıkartmamamsı da bu şehir için utanç verici bir durumdu. Bu anlamda bağımsız adayımız Mülkiye Birtane ile bu utancıda üstümüzden attığımıza inanıyorum.

BU ŞEHİRDE ŞİMDİYE KADAR YÜRÜTTÜĞÜMÜZ BARIŞ VE KARDEŞLİK POLİTİKASINDAN ÖDÜN VERECEĞİMİZ

Hani şöyle bir söz vardır, mal, mülk insanları bozar. Bizim bu anlamda genel seçimlerde kendi şehrimizde iktidar olduk. Bu şu anlama gelmiyor, bu şehirde şimdiye kadar yürüttüğümüz barış ve kardeşlik politikasından ödün vereceğimiz, çok farklı bir çizgiye geleceğimiz anlamında sizin de daha önce paylaştığınız farklı yorumlar varmış. Kesinlikle böyle bir şey olmayacak. Biz BDP’yi burada barış ve kardeşliğin teminatı ve harcı olarak görüyoruz. Bu anlamdaki çizgimizde devam edecektir. Kesinlikle buradaki halklar arasındaki barış ve kardeşliğin temeliyle, bunun harcıyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz. Zaten biz tüm halklara, bize desteğini veren tüm halkada teşekkürümüzü sunduk. Bu anlam da, bundan sonra da bu şehirdeki güzel kardeşlik ve barış ortamının inşa edilmiş barış ve kardeşliğin devamı anlamında da hiçbir sıkıntı olmayacağının altını çiziyoruz. Bu anlamda halkımızın bize sağladığı güveni, desteği, kesinlikle art niyetli ve kötü kullanmayacağımızı ve bu şehrin tüm sorunları anlamında vekilimizin her an tetikte olacağını her an bu şehrin sorunlarını dile getireceğine inanıyoruz. Seçildiğinden bugüne ticaret borsası olsun, hayvan pazarından olsun insanlar bu şehrin temel geçim kaynağı olan hayvancılıkla ilgili çığlıkları bize iletiyorlar. Faikbey veya Kazım Paşa Caddesi dahil bir sürü boş dükkan olduğunu söylüyorlar. Bunun sebebini hayvan alım satımındaki sirkülasyonun durmasına bağlıyorlar. Bu fikre bende katılıyorum. Bizim bu anlamda vekilimizin meclise sunacağı ilk dosya da Kars’taki hayvan ticareti ve hayvancılık üzerine olan sorunlarla ilgili olacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.