1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bilgen’den Kars Belediye Başkan adaylarına çağrı : ‘YOLSUZLUK ARAŞTIRMASI’ TALEBİ
Bilgen’den Kars Belediye Başkan adaylarına çağrı : ‘YOLSUZLUK ARAŞTIRMASI’ TALEBİ

Bilgen’den Kars Belediye Başkan adaylarına çağrı : ‘YOLSUZLUK ARAŞTIRMASI’ TALEBİ

​​​​​​​Bilgen, Kars Belediye Başkan adaylarına çağrıda bulunarak belediye için komisyon kurulmasını talep etti

A+A-

HDP Kars Belediye Eş Başkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca HDP Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen halk toplantısı yerel seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘EKOLOJİYİ SAVUNAN DOĞA DOSTU BİR BELEDİYECİLİK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Şevin Alaca’nın açıklamaları şu şekilde: HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’le birlikte direnişte olan tüm yoldaşlarımı selamlıyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak partimiz her zaman zor süreçlerden geçti.

Hem iktidarın hem de ittifaklarının partimiz üzerindeki yoğun baskıları devam ediyor. Özellikle diğer partilerin adaylarının partimiz üzerindeki karalama politikaları ile mücadele ediyoruz. Biz bu polemiklere girmek istemiyoruz. Bizim önceliğimiz Kars’ın sorunları.

Seçim çalışmalarında Kars’ın sorunlarının ne kadar ağır olduğunu bir kez daha gördük. Kars adeta mahrumiyet bölgesi, insani koşullarda yaşamıyoruz. Bu sıkıntıları çözmek bizim önceliğimiz bütün enerjimizi motivasyonumuzu bu konulara yoğunlaştıracağız.

Sorunlara beraber çözüm bulmaya çalışacağız. Katılımcı demokratik şeffaf bir belediyecilik için yola çıktık. Halkın belediyesini yönettiği denetleyebildiği halkın eş başkanları çekebileceği bir belediyecilik hedefliyoruz. Eş başkanlık sistemi ile kadınların, gençlerin yönetimde söz ve karar sahibi olduğu kentin sorunlarını birlikte tartıştığı ve çözüm ürettiği bir yönetim çerçevesi çiziyoruz.

Ekolojiyi savunan doğa dostu bir belediyecilik için yola çıktık.

Ayhan Bilgen’in açıklamaları şu şekilde:

‘ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER İÇİN SOMUT BİR ÖNERİMİZ VAR’

Değerli arkadaşlar, öncelikle resmi seçim 17 Şubat’la ilgili yapacağımız çalışmalarla ilgili planlarımızı yapıyoruz. Şu andaki çalışma hazırlık ve ısınma çalışmaları. Daha biz çalışmaya başlamadık. Şu andaki çalışmalarımız Şevin Başkanın ifade ettiği gibi ziyaretler, sorunları dinleme nasıl bir çalışma yürüteceğimiz ve nasıl bir belediyecilik düşünüyoruz buna dair görüş alışverişleri noktasında. Bu çalışmalar kapsamında esnaf, STK’lar ve halkların talep ve önerilerini dinliyoruz. Önümüzdeki günler için somut bir önerimiz var.

Bu şehirle ilgili hayal satmaktan boş vaade bulunmaktan kendimiz dahil bütün partileri alıkoymak için çağrıda bulunuyoruz.

KARS BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Diyoruz ki, “Bu şehri şimdiye kadar yöneten 3 parti başta olmak üzere bütün belediye başkanlarını da şehrin sorunları ile ilgili özellikle yolsuzlukla ilgili belediyedeki suistimal iddiaları ile ilgili bir komisyon kurmaya davet ediyoruz. Biz bu komisyona üye vermeye hazırız.

20 YILLIK ‘YOLSUZLUK ARAŞTIRMASI’ TALEBİ

Eğer bu komisyon şehrin kanaat önderlerinden sivil toplum örgütlerinden oluşursa bizim için memnuniyet verici olacaktır. Kars’ın 20 yılını kısa bir süre için belediyenin ne yaptığını ne çaldığını araştıracak bir komisyon kurulacak.

Önce bu komisyon çalışmasını tamamlasın. Eğer komisyon bu 20 yılı aklıyorsa biz çekilmeye varız, başka bir adayı desteklemeye varız.

‘HODRİ MEYDAN DİYORUZ’

Ama bugüne kadar o meşhur tekerlemede olduğu gibi “Biri yakalamış, biri kesmiş, bir soymuş, biri yemiş biri de hani bana” diyor. Düzen partilerinin Kars ile ilgili bütün propagandaları argümanları bundan ibaret. Biz bu şehri soydurmamak için yağmalatmamak için yola çıktık. Bu komisyon teklifimizde son derece ciddiyiz ısrarlıyız. Adaylar birbirleriyle horoz dövüşü yapacaklarına birbirleri ile it dalaşı yapacaklarına gelsinler şehrin neden bu hale geldiğini, bu hale gelmesinde kimin payı olduğunu hep birlikte objektif bir şekilde araştıralım. Araştırmanın sonucunu kamuoyuna deklere edelim. Karslı nasıl taktir ediyorsa, nasıl tercih ediyorsa bütün partiler sahada olalım biz varız. Eğer onlarda varsa hodri meydan diyoruz.

Eş Başkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

*Komisyon için kaç yıl öngörüyorsunuz?

Bilgen: Bize göre 20 yıl en azından incelenebilir makul bir süredir. Rövanşizm değil derdimiz. Bir hizmeti inkar değil, kimseden intikam almak değil şehrin hakkını savunmaktır. 20 yılın muhatapları ortada çünkü. Öncesini tartışmanın bir anlamı da yok karılığı da yok. Son 20 yılın muhatapları sokakta halkın içinde. Hangi arsayı kime peşkeş çekmişler bunları komisyon açıklasın. Onlarda kendilerini savunsunlar. Bakalım mahallelere gidip yeni vaatlerde bulunabiliyorlar mı?

*Komisyon kurulmasına gerek duyduğunuza göre tespitleriniz var mı?

Evet çok somut tespitlerimiz var. Ama biz tespitlerimizin kendimiz açıklamak istemiyoruz, onun için komisyon kurulsun çağrısı yapıyoruz. 17 Şubat’a kadar sabırla bekleyeceğiz. Muhatapların dönüp halktan özür dilemesini bekliyoruz. Bu şehri bu hale getirdikleri için hesap vermelerini istiyoruz.

Boş vaade bulunarak kimlik toplayarak binlerce insana iş vaadinde bulunarak, yönetirken çözmedikleri sorunları bundan sonra çözeceklerini vaat ederek halkı kandırmalarına izin vermeyeceğiz. Onun için çok somut bir şekilde diyoruz ki önce bu durumu ortaya çıkartın.

Demokrat Haber/Kars

0-034.jpg1-227.jpg2-219.jpg3-186.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.