1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Bekleviç Ermeni Ajanı mı?'
Bekleviç Ermeni Ajanı mı?

'Bekleviç Ermeni Ajanı mı?'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç’i sert bir dille eleştirdi :

A+A-

“Bekleviç de kim, Ermeni istihbaratı adına çalışan bir ajan mı yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde ismi cismi duyulmamış bir partinin genel başkanı mı?” dedi.

 

Türkiye Ermenistan sınırlarının açılmamasının milli bir devlet politikası olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, sınırın açılmasını istemeyenler ; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli birlik ve bekasının devamı isteyenlerdir, diye konuştu.

 

Sınırların açılması için önemli şartlar olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, Ermenilerin toprak talebi var, tazminat talebi var, soykırım talebi var ve Azerbaycan topraklarını işgal etmiş durumdalar. Şimdi biz ; topraklarımızdan mı vazgeçtik, tazminat mı ödeyelim, sözde soykırımı kabul mü edelim,  Karabağ’dan vaz mı geçelim. Koşulsuz sınırların açılmasını istemek vatan hainliği ile eşdeğerdir, dedi.

 

TÜRKİYE - ERMENİSTAN SINIRI YOLGEÇEN HANI MI ?

 

Başkan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü : “Tuna Bekleviç, bölgeyi karıştırmak için Kars’a gönderilen bir provokatördür. Ermeni diasporasının ağzı ile konuşuyor. Sınırların açılması için girişimde bulunuyor, ‘Kars’tan Ermeni sınırını geçtim diyor.’ Buradan sesleniyoruz ; Türkiye – Ermenistan sınırı yolgeçen hanımıdır? Her elini kolunu sallayan ülkemizde sınır mı geçiyor. Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir. Devlet yetkilileri neden susuyor ve bu provokasyona nasıl göz yumuyor anlamış değiliz. Çok tehlikeli söylemler doğmuştur. Tuna Bekleviç, Kars’ta ateşle oynuyor, devletin ciddiyetini ve milletin konu hakkındaki duyarlılığını ölçmeye çalışıyor. Koşulsuz sınırların açılması demek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli birlik ve bütünlüğünü hiçe saymak demektir. Kim olursa olsun hiç kimse buna cüret edemez. Biz de müsaade etmeyiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.