1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BBP Lideri Kars'ta
BBP Lideri Karsta

BBP Lideri Kars'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Eylül’e yapılacak olan referandum oylamasında parti teşkilatlarını ve halkı doğru bilgilendirmek amacı ile çıktığı yurt gezilerine memleketi Kars ile devam etti.

A+A-

Topçu, havayolu ile geldiği Kars Havaalanında partililer tarafından karşılandı. Daha sonra il merkezine geçen Topçu, esnafları ziyaret ederek bir süre sohbet ederek12 Referandum oylamasında “Evet” oyu vermeleri konusunda destek istedi.

 

Topçu daha sonra Halit Paşa İşhanı içerisinde bulunan BBP Kars İl Başkanlığı binasının açılını yaptı. Açılışın ardından da basın mensuplarına açıklamasın da bulunarak BBP olarak 12 Eylül’de yapılacak referandum oylamasında neden “Evet” oyu vereceklerini açıkladı.

 

Türkiye’nin 12 Eylül’de Anayasa değişikliği için referanduma gitmesi nedeni ile BBP genel başkanı olarak referandum konusunda halkı doğru bilgilendirmek adına Anadolu’yu dolaştığını belirten Topçu, şu ana kadar 18 ili dolaştım ve bu günde memleketim olan Kars’a geldim. Kars’tan sonra da Ardahan ile birlikte 20 ili dolaşmış olacağım.” dedi.

 

TOPÇU, ‘’BU AKP’NİN OYLAMASI DEĞİL, BU BİR REFERANDUM. YANİ BİR PARTİNİN AMBLEMİNİN ALTINA MÜHRÜ VURMAYACAKSINIZ’’

 

Topçu, daha sonra bu referandumu adeta siyasallaştırmaya, partizanlaştırmaya çevirmeye çalışan partilere seslenerek, “Bu AKP’nin oylaması değil, Bu bir referandum. Yani bir partinin ambleminin altına mührü vurmayacaksınız. 16 defa bu cunta anayasası değişti bu milletin haberi dahi olmadı. İşinize geldiği için mecliste bunu kendi başınıza hallettiniz. Milletinde zaten haberi olmadı bu anayasa değişikliğinden. Şimdi bunu mecliste halledemediniz. Niye? Çünkü birinizin işine gelen diğerinizin işine gelmedi. Netice de orada sizin menfaatleriniz milletin menfaatlerinin daha altındaydı. Onun için kavga ettiniz. Öyle kavga ettiniz ki evlerinizi bile karıştırdınız. Birbirlerinin evleriyle bile uğraştılar. Böyle bir usulsüzlük, böyle bir üslupsuzluk bu millet ömrü hayatında görmedi. Niye? Çünkü burada çok partilerin menfaatleri yok. Milletle alakalı şeyler var” diye konuştu.

 

Büyük Birlik Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisinin grup toplantısında paketin maddeleri görüşülürken ayakta alkışlayarak “evet” dediği 24 maddeye “evet” diyeceklerini belirten Topçu, şöyle konuştu:

 

“CHP ayakta alkışlayıp “evet” dedi de ben niye ‘hayır’ diyeyim. Paketin maddeleri görüşülüyordu parti kapatılmayla alakalı madde düştü ertesi gün CHP grup toplantısı yaptı, o günkü genel başkan dedi ki “Meclis tarihi bir görev yaptı. Şimdide 2 madde var anayasa mahkemesiyle HSYK. Bunu da düşürsün meclis bende gireyim evet vereyim. Millete götürüp millete eziyet ettirmek, para pul harcanmasına dur diyelim.” Grup toplantısında ayakta en çok alkışlayanlardan bir tanesi de bugünkü sayın genel başkanlarıydı. O 2 maddeyle ilgilide Büyük Birlik Partisi 18 yıldır şunu söylüyor; Büyük Birlik Partisinin iktidarında ki anayasa değişikliğinde anayasa mahkemesinin tamamını millet iradesi belirleyecek. HSYK ile ilgilide bizim iktidarımızda olacak anayasada hakimler ve savcılar yüksek kurulu tıpkı YÖK’ü yapacağımız gibi ihtilalın getirdiği ne kadar kurum varsa HSYK’da bunlardan birisi ortadan kaldıracağız. Hakim hakimi seçecek, savcı savcıyı seçecek ve savcıyla avukat yan yana duracak. Savunmayla iddia makamı suç sabit olana kadar yan yana duracak.”

 

“Bu AKP’nin oylaması değil. Bu bir referandum. Yani bir partinin ambleminin altına mührü vurmayacaksınız” diyen Topçu, “Bu bir hesaplaşma meselesi değil, bu bir parti meselesi değil bu senin hukuk devleti olabilme, bağımsız yargıya kavuşabilme, kesintisiz demokrasiyi yerleştirebilme noktasında eksik, küçük bir adım. Bunu böyle değerlendirin. 13 Eylül sabahı da bu üçünün birbirine diyeceği hiçbir şeyi yok. Bunların hesabını soracak Büyük Birlik Partisidir. Bunların hepsi bu memleketi yönetmeye geldi. Memleketin durumundan eğer şikayetçiysen bunların hepsinin vebali var. Elleri temiz vebali olmayan tek hareket, tek kadro, tek parti Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarıdır” şeklinde konuştu.

 

MHP TABANI BENİM KARDEŞİMDİR

 

Topçu, bir gazetecinin “MHP tabanı ‘evet’ oyu verecek. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi:

 

“MHP tabanı benim kardeşimdir. MHP tavanına da diyecek bir şey yok. Çünkü ben maziyle kavga etmem. Bana yaptıklarını da ben Allah’a havale ediyorum, milletin takdirine havale ediyorum. İftiralarını ve karalamalarını biliyorum. Eski ülkücü denilen dava arkadaşlarımı çağırıp sakın bu mesele üzerinden bir birinizin hukukuna zarar vermeyin. Yukarıdakilere de tavsiyem beyde olsanız, padişahta olsanız, yüzde yaşasanız neticede ölüm var. Kardeşinizin etini üç kuruşluk oy için çiğnemeyin.”

 

Bu memlekette 12 Eylül evrelisini yaşayan herkesi saygın olarak kabul ettiğini ifade eden Topçu, “12 Eylül cuntasından 1 milyon 680 bin insan eziyet çekti. Bunun içerisinde devrimcisi de vardı, ülkücüsü de vardı. O günkü gençlerin devrimcisiyle, ülkücüsüyle idealist olduklarını biliyorum. Kavgasını ret ediyorum idealciliği takdir ediyorum. O gençlerin hepsine saygı duyuyorum. Bugün 12 Eylül dönemini yaşamış geçler şimdinin orta yaşlıları bunların hepsinin bu memleket meselesinde söyleyecek sözleri vardır. En fazla söz söyleme hakkı onlarındır. ‘Benim partimin altındaysa iyi, başka yerdeyse kötü’ anlayışı da sakat bir anlayıştır. Bizim için vatan millet menfaatleri söz konusuysa gerisi teferruattır. Hele parti menfaatleri yerin dibine batsın der ayağımızın altına alır çiğneriz.” diye konuştu.

 

Topçu, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi ve Müftülüğe de ziyaretlerde bulundu. 

 

BDP'LİLER İFTARDA BULUŞTU

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, ‘’Bir kısım medya bu referandumla alakalı, bir kısım millet iradesinin üstünde demokrasinin kılıcı gibi sallanan güçler, Büyük Birlik Partisini hiçbir zaman yapamadıkları gibi bu seferde yanlarına alamadıkları için benim her gittiğim yerde öksürsem BBP dağıldı diyor, birlik bozuldu diyor’’ dedi.


Topçu, Partisinin Kars İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlediği iftar yemeğine katıldı.


Şanlıurfa’da BBP il Başkanlığının iftar yemeğinde çıkan kavga olayına değinen Topçu, ‘’Anadoluyu dolaşıyorum. Buraya gelmeden evvelde Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa’daydım. Şanlıurfa çok sıcak bizim memleketimiz gibi yayla değil. Bir kısım medya bu referandumla alakalı, bir kısım millet iradesinin üstünde demokrasinin kılıcı gibi sallanan güçler, Büyük Birlik Partisini hiçbir zaman yapamadıkları gibi bu seferde yanlarına alamadıkları için benim her gittiğim yerde öksürsem BBP dağıldı diyor. Birlik bozuldu diyor. Urfa’da olan Sıcak 52 derece gençler dolu, oralarda bize karşı çok yoğun bir ilgi oluyor. Çocuklar iftar açıyorlar ana baba günü oldu, izdiham oldu. Yemek geldi gelmedi meselsinden 4 tane genç çocuk birbiriyle kavga ederken il başkanı zaten yetişiyor ‘çıkın dışarı’ diyor. Basın oraya yöneliyor. Basın oraya yönelince alperen ocakları ‘işinize bakım kardeşim burada kendi aralarında olan bir hadiseyle sizin ne alakanız var. Genel başkan orada konuşuyor’ diyor. Malum bir grubun televizyonları ana haberlerde; ‘büyük birlik bozluyor.’ Ben sana büyük birliğin bozulmadığını istersen alperenleri göndereyim medya grubunun önüne gelsinler birlik beraberliklerini sana göstersinler. Siz bütün milletin iradesinin dışındaki odaklar, ne yaparsanız yapın nasıl ki Muhsin Yazıcıoğlu, dik durdu, doğruyu söyledi, düz yürüdüyse ben onun 35 yıllık arkadaşıyım, şuanda Büyük Birlik Partisi davasının temsilcisiyim. Ne ederseniz edin dik duracağım, doğruyu söyleyip düz yürüyeceğim. Sizin sermayeleriniz ve paralarınız olabilir. Şamil Basayev’in dediği gibi bizimde Allah’ımız var gerisi problem değil’’ diye konuştu.


8 yıldır bu memleketin içinde bulunduğu bu durumun sebebi ve nedeninin AKP olduğunu ifade eden Topçu, şöyle konuştu: ‘’Ondan evvelde bu memleketi kim yönettiyse odur. Yönetmeyen kim? Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları. Ben. Benim elim temiz. Bunlar özelleştirmedik bir şey bıraktılar mı? İşsizlik düştü mü? Fakirlik düştü mü? Daha çok fakirsiniz daha çok işsizsiniz. Bunların hesabını sormayacakmıyız bunlardan? Bu özelleştirme, bu bankalar Atatürkçüyüz diyenler zamanında da satıldı, milliyetçiyim diyenler zamanında da satıldı, sosyal demokratım diyenler zamanında da satıldı, Müslümanım diyenler zamanında da satıldı. 345 kilometre kare toprak satılmış. Yurt dışında kalanlar bilir il başkanımız da Frankfurt’ta kalmış. Orada sadece daire alıyorsunuz burada ki gibi dönüm dönüm toprak yok. Bir tane daire veriyorlar aramızda bir ihtilaf çıkarsa Alman mahkemeleri yetkilidir diyorlar. Biz dönüm dönüm arazileri satmışız diyoruz ki aramızda bir ihtilaf olursa hiç korkmayın uluslar arası mahkemeler yetkilidir. Borsanın yüzde 70’i yabancılarda, bankaların yüzde 80’i yabancıların elinde. Haraç mezat götürdüler. Bunların hesabını soracağız Allah’ın izniyle. Bunu sormaya da bizim gücümüz yeter. Bizi öyle küçük falan görmeyin altında küçük ama kıymeti ne kadar büyük.’’


‘’En önemlisi bu üç Bremen mızıkacıya diyeceğiz ki ‘siz bu 26 yıldır terörle alakalı milletin avucuna niye bir şey koymadınız?’ Hakkımız değil mi?’’ diyen Topçu, ‘’Bu PKK terör örgütü, bu eşkıya 26 yıldır, Kürt demiyor, Tümken demiyor, Terekeme demiyor, Çerkez demiyor, Laz demiyor, Arap demiyor, Arnavut, Boşnak demiyor, Alevi, Sünni demiyor şu Türkiye’de can almadığı hane kalmadı neredeyse. Terörle mücadele eden tek ülke bizmiyiz? Avrupa Birliği dahil olmak kaydıyla çevre ülkelerde onların anlayışına göre ben Çeçen davasını çok şerefli haklı bir dava olarak görüyorum Moskov’u lanetliyorum. Moskov, vatanını, namusunu, geleceğini, dinini savunan Çeçen mücahitlere karşı bütün dünyanın gözü önünde bu zulmü uyguladı. Peki 26 yıldır bu ülkeyi yönetenler bu Bremen mızıkacılar var mı milletin önüne koyduğunuz PKK kellesi. Var mı? Elin adamı bir tane kelle getirdi bunların eline verdi bunlarda görüyorsunuz İmralı’da yağla balla besliyorlar. Bunun hesabını Allah’ın izniyle biz soracağız’’ şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.